ورق روغنی یکی از محصولات فلزی است که از آلیاژهای فولادی، آلومینیومی و مسی تولید می‌شود. این ورق‌ها در صنایع مختلف مانند خودروسازی، ساختمان‌سازی و صنایع دریایی به کار می‌روند. ورق روغنی به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی، سختی و قابلیت تشکیل دهی مناسب، به عنوان یک جایگزین مناسب برای ورق‌های ساده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سایت شماره یک:

 

ورق روغنی چیست؟ (همه چیز درباره ورق روغنی)

ورق روغنی یا Cold Rolled Steel Sheet یکی از ورق‌های فولادی است که استفاده زیادی در صنعت دارد. این ورق با استفاده از فرآیند نورد سرد تولید می‌شود و به این نام نیز معروف است. ورق‌های روغنی موجود در بازار در کاربردهای زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرند و نسبت به سایر ورق‌ها از شکل، پهنا، ضخامت، ظاهر و به طور کلی کیفیت بالاتری برخوردار هستند.

از ویژگی‌های مهم و جالب توجه این ورق‌ها می‌توان به امکان کشش بالا، شکل‌پذیری زیاد، استقامت بالا و مقاومت بالا در برابر نفوذ اشاره کرد. جهتگسب اطلاعات بیشتر به مقاله ورق روغنی چیست؟ (آشنایی با ورق روغنی + کاربرد و ویژگی‌ها) مراجعه نمایید.

کاربرد های ورق روغنی:

ورق روغنی به دلیل خواص فیزیکی و مکانیکی بسیار مناسب خود، در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان مثال، در صنایع خودروسازی برای ساخت بدنه خودرو، در صنایع ساختمانی برای ساخت برج‌ها، پل‌ها و سازه‌های بلند، در صنایع دریایی برای ساخت کشتی‌ها و قایق‌ها و در صنایع نفت و گاز برای ساخت لوله‌های گاز و نفت استفاده می‌شود. همچنین، این ورق‌ها در صنایع الکترونیکی و پزشکی نیز کاربرد دارند.

  • ساخت بدنه خودرو
  • ساخت قطعات صنعتی
  • ساخت سازه‌های بلند مانند برج‌ها و پل‌ها
  • ساخت لوله‌های گاز و نفت
  • ساخت کشتی‌ها و قایق‌ها
  • ساخت قطعات الکترونیکی
  • ساخت قطعات پزشکی
  • ساخت ابزار دقیق و تجهیزات علمی
  • ساخت قطعات هواپیما و فضایی.

مهم ترین گریدهای ورق روغنی:

  1. ورق روغنی St12

ورق روغنی St12 که به آن ورق کششی یا معمولی نیز گفته می شود دارای استحکام کششی و نقطه تسلیم بالایی نسبت به سایر گریدها می باشد. دلیل این موضوع استفاده از مقدار زیادی کربن و منگنز در ساختار این ورق می باشد. این ورق یکی از پرکاربردترین انواع این ورق ها است.

این نوع ورق در کاربردهایی همچون ساخت قطعات الکترونیکی، خودروسازی، کشتی سازی، عمران و ساخت و ساز، ساخت کانتینر، پوسته کوره ها و تولید بشقاب برای مخازن تحت فشار مورد استفاده قرار می گیرد.

  1. ورق روغنی St13

این ورق که با نام ورق نیمه کشسان یا نیمه کششی نیز در بازار شناخته می شود به دلیل کاهش میزان کربن و منگنز به کار رفته در آن، از سطح استحکام پایین تری نسبت به گرید St12 برخوردار است.

از ورق های St13 در ساخت لوازم خانگی و لوازم اداری، سازه های ساختمانی و صنعتی و نیز ساخت قطعات موردنیاز خودروها استفاده می شود.

  1. ورق روغنی St14

ورق St14 که به آن ورق فوق کششی نیز گفته می شود یکی دیگر از مهم ترین گریدهای ورق روغنی می باشد. به همین دلیل این نوع ورق روغنی در مقایسه با ورق های St12 و St13 از مقاومت کششی پایین تری برخوردار است.

از این ورق در کاربردهایی همچون ساخت قطعات موردنیاز خودرو مانند فیلتر، تولید و ساخت لوازم خانگی همچون یخچال، ماشین لباسشویی، ماشین ظرف شویی و نیز برای پرسکاری با عمق زیاد در صنعت ساختمان سازی استفاده می شود.

  1. ورق های روغنی EK2 و EK4

این دو نوع از گریدهای ورق روغنی دارای استانداردهای متفاوتی نسبت به ورق های مجموعه St می باشند. این ورق ها از مقاومت و لعاب پذیری بالایی در برابر سایش برخوردار هستند و دارای قابلیت جوشکاری می باشند. از این گریدها در صنعت خودروسازی و صنایع ساخت لوازم خانگی استفاده می شود. جهت ادامه مطلب گریدهای ورق روغنی (آشنایی با مهم ترین گریدهای ورق روغنی) کلیک کنید.

ورق روغنی به دلیل خواص فیزیکی و مکانیکی بسیار مناسب، در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله کاربردهای این ورق‌ها می‌توان به ساخت بدنه خودرو، ساخت قطعات صنعتی، ساخت سازه‌های بلند، ساخت لوله‌های گاز و نفت، ساخت کشتی‌ها و قایق‌ها، ساخت قطعات الکترونیکی و پزشکی، ساخت ابزار دقیق و تجهیزات علمی، ساخت قطعات هواپیما و فضایی اشاره کرد. به طور کلی، ورق روغنی به عنوان جایگزین مناسب برای ورق‌های ساده در صنایع مختلف به کار می‌رود.

منبع

 

تگ های مرتبط
ارسال نظر