آموزش مراحل گودبرداری ساختمان
گودبرداری ساختمان یکی از مراحل اولیه ساخت برجهای مختلف است که پایه و ریشه ساختمان می باشد و از این جهت باید خیلی محکم و با دوام ایجاد شود. به همین دلیل شما باید با آموزش مراحل گودبرداری ساختمان آشنا باشید تا بتوانید یک شروع خوبی داشته باشید. برای گودبرداری اصولی لازم است با مهندسان خبره و متخصص در این زمینه همکاری نمایید. گروه رویش به عنوان یکی از طراحان و سازندگان انواع ساختمانهای مختلف مسکونی، تجاری و عمرانی قادر است اصول گودبرداری استاندارد را برای شما انجام دهد.
آموزش مراحل گودبرداری ساختمان و نکات مرتبط با آنها
طبق اصول و قوانین نظام مهندسی کشور شما باید برای گودبرداری به مراحل مختلف آن مسلط باشید و بدانید که در هر بخش چه نکاتی را رعایت کنید. با توجه به این که همه این اصول را نمیتوان به صورت یکجا بیان کرد؛ اما در ادامه به صورت مختصر و کامل برای شما آموزش مراحل گودبرداری ساختمان را بیان می کنیم.
مراحل اداری گودبرداری
شما برای شروع گودبرداری خود در ابتدا لازم است با مراجعه به شهرداری پروانه ساختمان را دریافت کنید تا مجوز گودبرداری را بگیرید. همچنین لازم است با مراجعه به اداره گاز منطقه گاز انشعاب ساختمان را قطع کنید. سپس مراحل زیر را انجام دهید.
-
دریافت تاییدیه از مهندس ناظر و مهندس مجری ساختمان
-
معرفی گودبرداری ساختمان به سازمان نظاممهندسی کشور و دریافت تاییدیه آن نسبت به نقشههای ساختمان و سازه نگهبان گود
-
دریافت مجوز نهایی گودبرداری
کنترلهای فنی و مهندسی گودبرداری ساختمان
حالا مهندس طراح و مهندس مجری ساختمان باید اقداماتی را انجام دهد که هر کدام از آنها را به صورت جداگانه برای شما بیان میکنیم.
اقدامات مهندس طراح ساختمان
در این بخش از آموزش مراحل گودبرداری ساختمان لازم است مهندس طراح ساختمان کارهای زیر را انجام دهد.
-
اطلاعات املاک مجاور اخذ شده از شهرداری توسط صاحبکار را بررسی کند.
-
خطرهای احتمالی گودبرداری را ارزیابی کرده و برای آنها یک چک لیست تهیه نماید.
-
وضعیت ساختمانهای مجاور را بررسی کند، اثر ایجاد گودال بر آنها را تحلیل نماید و سپس بر اساس آنها نقشه اجرایی و دستورالعملهای لازم را گزارش دهد.
-
در جلسه مشترک در محل احداث ساختمان برای ایجاد گودال حضور داشته باشد تا خطرات احتمالی برای آن را پیشبینی کند.
اقدامات مهندس ناظر
مهندس ناظر به عنوان یکی از افراد متخصص در آموزش مراحل گودبرداری ساختمان باید قبل از شروع گودبرداری در محل احداث حضور داشته و موضوعات زیر را بررسی نماید.
-
فرم درخواست صدور مجوز شروع عملیات ساختمانی را تکمیل کند.
-
در جلسه مشترک در محل احداث ساختمان حضور داشته باشد.
-
گود را ارزیابی کرده و گزارش وضعیت آن را به همراه جزییات به شهرداری ارائه دهد.
-
مهندس ناظر باید بر عملیات اجرای گودبرداری نظارت کند و در هر مرحله از گودبرداری کلیه اقدامات انجام شده را در گود و ساختمانهای مجاور به شهرداری گزارش دهد.
اقدامات سازنده گود در عملیات گودبرداری
سازنده گودبرداری باید در حین عملیات اقداماتی را باید انجام دهد. حال اگر گودبرداری از نوع خطر زیاد و بسیار زیاد باشد در این حالت باید طبق ماده 6 دستورالعمل اجرایی گودبرداریهای ساختمانی ، توسط سازنده حقوقی اجرا شود.
-
قسمت مربوط به خود را در فرم درخواست صدور مجوز شروع عملیات ساختمانی را تکمیل کند.
-
یک هفته قبل از شروع گودبرداری تابلوهای اعلام مشخصات گودبرداری و هشدارهای ایمنی را آن جا نصب کند.
-
در جلسه مشترک احداث ساختمان حضور داشته باشد.
-
نظارت بر اجرای روش گودبرداری، ماشین آلات مناسب، رعایت اصول ایمنی و پایش (مونیتورینگ) ساختمان های مجاور را انجام دهد.
-
سازنده موظف است در صورت لزوم دستور تخلیه ساختمانهای مجاور را با رعایت قوانین و مقررات و شرایط و قراردادهای موجود در صورت ضرورت اجرا کند.
-
با بازرسین نهادهای نظارتی شامل وزارت راه و شهرسازی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شهرداری و سازمان نظام مهندسی ساختمان همکاری کند.
-
در صورتی که گودالهای آن از نوع پرخطر باشد یا این که ساختمانهای مجاور از نوع بسیار حساس باشند از پیمانکار تخصصی گودبرداری استفاده کند.
وظایف شرکت خدمات فنی و آزمایشگاهی ژئوتکنیک
در آموزش مراحل گودبرداری ساختمان ذکر شده است که در گودبرداریهایی با خطر زیاد و بسیار زیاد شما باید از شرکتهای خدمات فنی و آزمایشگاهی ژئوتکنیک استفاده کنید. آنها در حین گودبرداری وظایفی را بر عهده دارند. به طوری که آنها باید قبل از شروع گودبرداری بررسیهای ژئوتکنیکی و ارزیابی مجدد خطر گود را انجام دهند و بعد از آن دستورالعملهای لازم را برای گودبرداری صادر کنند. همچنین لازم است آنها ساختمانهای مجاور و معابر پیاده در اطراف گود را بررسی کرده و تمهیدات لازم را برای آنها در نظر بگیرند. همچنین در صورت لزوم در حین گودبرداری طبق درخواست مهندس ناظر اقدامات لازم را انجام دهند.
اقدامات قبل از شروع گودبرداری
- انتخاب روش تخریب باید با دقت بالایی انجام شود و قبل از شروع تخریب کلیه انشعابات تاسیساتی با مجوز از مراجعه ذیربط قطع شود.
- تمام چاههای موجود در محل گودبرداری شناسایی شده و در صورت لزوم آنها را با ملات های سیمانی و بتنی پر کنید.
- به ساکنین ساختمانهای مجاور هشدارهای لازم را در مورد تخریب ساختمان و شروع عملیات گودبرداری ارائه دهید.
- تابلوهای هشدار دهنده برای عابرین و رانندگان مختلف را در اطراف محل گودبرداری نصب کنید. همچنین حصار کشیهای لازم را در اطراف گودبرداری انجام دهید.
- از آبیاری غرق آبی باغچههای مجاور گودال خودداری شود.
- تمام کانالها، جداول، آبروها و تأسیسات انتقال آب و فاضلاب کنار معابر شناسایی کرده و در صورتی که برای گودال خطری داشته باشند تمهیدات لازم را پیشبینی کنید.
- قبل از شروع گودبرداری تمام ساختمانهای مجاور را در برابر خطرات مالی، جانی، مسئولیت مدنی، شخص ثالث و غیره بیمه کنید.
پایش و کنترل در گودبرداریها
آیا میدانید منظور از پایش و کنترل در اصول گودبرداری چیست و چرا این قدر لازم است شما به این موضوع اهمیت دهید؟ معمولا در گودهایی که احتمال خطر زیاد و خیلی زیاد در آن وجود دارد شما باید دائم عملیات گودبرداری را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید. به طوری که لازم است سلامت و ایمنی کلیه موارد ذکر شده را بالا را در نظر بگیرید. معمولا برای این مراحل قوانینی در بند 7-3-7 مبحث هفتم بیان شده است.
در این بند ذکر شده است که مسئولیت تهیه برنامه پایش گودبرداری بر عهده طراح ژئوتکنیک است. پیمانکار باید این پایش ها بر روی عملیات گودبرداری اجرا کند و ناظر نیز باید بر حسن اجرای آن کنترل نماید. همه این موارد برای گودبرداریهای با خطر زیاد و خیلی زیاد مهم و ضروری هستند.
خلاصه
افرادی که قصد دارند برای ساختمان خود گودبرداری انجام دهند باید با آموزش مراحل گودبرداری ساختمان طبق نظام مهندسی کشور آشنایی داشته باشند. برخلاف عدهای که فکر میکنند گودبرداری با خاکبرداری است بین آن ها تفاوتهاییوجود دارد. با مطالعه مقاله بالا حتما به تفاوت خاکبرداری و گودبرداری پی برید و متوجه شدید که شما برای گودبرداری مراحلی را طی کنید. حال اگر به هر گونه گودبرداری برای ساختمان های مختلف نیاز داشته باشید و یا به توضیحات بیشتری در مورد اصول گودبرداری چیست تمایل دارید میتوانید با کارشناسان گروه رویش صحبت نمایید.
ارسال نظر