آیا استفاده از کفش ایمنی و لباس کار الزامی است ؟
چرا پوشیدن کفش ایمنی مهم است؟ همه ما اهمیت چکمه های فولادی سنگین را برای کسانی که در صنعت ساختمان کار می کنند می دانیم. اما کفش های ایمنی در طیف وسیعی از سبک های مختلف هستند که آنها را برای بسیاری از محیط های کاری مختلف از جمله فرودگاه ها، تدارکات و صنایع حمل و نقل، مناسب می کند. مهم ترین نکته برای خرید کفش ایمنی، انتخاب متناسب با محیط کار است. اگر محیط کار شما نسبتاً آرام است، می توانید چکمه های ایمنی کارگاه ساختمانی معمولی را انتخاب کنید، اگر محیط کار کمی سخت تر است، می توانید چکمه های ایمنی کارگاه ساختمانی چرمی را انتخاب کنید.
کارگران در حال کار با ماشین آلات، جابجایی مواد و سایر عملیات هستند، معمولاً پاهای آنها در پایین ترین قسمت وضعیت کارشان قرار دارد و هر زمان که بخواهند با اجسام سنگین و سخت تماس پیدا می کنند، به طوری که در اثر ضربات چاقو و ضربه آسیب می بینند. علاوه بر این، کارگران توسط محلول در آزمایشگاه می سوزند و در کارگاه دچار برق گرفتگی می شوند. طبق آمار، 7 درصد از آسیب های تصادفی در محیط کار، آسیب های پا است. بنابراین، هنگام کار در مکانهای پرخطر، کارگران باید از کفشهای ایمنی مطابق با استانداردها استفاده کنند تا از آسیب دیدگی پا تا حد زیادی جلوگیری شود.
پیشگیری از لغزش و سقوط
لغزشهای پیشبینینشده مانند زمین خوردن یا افتادن حوادث ناخوشایندی هستند که میتوانند در هر محل کار اتفاق بیفتند و سالانه صدمات زیادی را به دنبال داشته باشند. بسیاری از کسبوکارها میتوانند به اقداماتی مانند تدوین اقدامات سختگیرانه خانهداری و نصب نوارهای ضد لغزش کف برای کاهش شدید خطرات ناشی از این حوادث متوسل شوند. با این حال، هیچ جایگزینی برای کفش ایمنی مناسب که محافظت بیشتری در برابر سقوط، افتادن و لغزش ایجاد کند وجود ندارد. کفشهایی با کشش خوب میتوانند اصطحکاک را کاهش داده و به جلوگیری از افتادن در محیطهای لغزنده کمک کنند.
همچنین به جلوگیری از افتادن از نردبان کمک می کنند، که به ویژه زمانی که افراد کفش هایی با آج های مناسب روی آن ها نمی پوشند، رایج هستند.
محافظت در برابر سوختگی
سوختگیهای خطرناک ناشی از آتشسوزیهای صنعتی تقریباً در هر محل کار ممکن است اتفاق بیفتد، بنابراین سوختگی ناشی از مواد شیمیایی و موادی مانند سیمان و غیره نیز ممکن است رخ دهد. کفشهای ایمنی ساخته شده از مواد محکم و بادوام میتوانند از سوختگیهای نامطلوب ناشی از پاشیدن مواد شیمیایی، پاشش فلزات و سایر مواد خطرناکی که میتوانند باعث آسیب شوند، جلوگیری کنند.
اهمیت رنگ لباس کار یکسره را در اینجا مطالعه کنید!
لباس ایمنی در محل کار مهم است زیرا از کاربران در برابر هرگونه خطرات بهداشتی و ایمنی در محل کار محافظت می کند. PPE (تجهیزات حفاظتی شخصی) نیز نامیده می شود، احتمال آسیب، بیماری و مسائل قانونی را کاهش می دهد و محیط کاری ایمن و شاد را برای همه تضمین می کند. اهمیت لباس کار محافظ در محل کار را نمی توان به اندازه کافی مورد تاکید قرار داد. با توجه به اینکه این روزها بیشتر صنایع تمرکز زیادی بر سلامت و ایمنی دارند. معمولاً لباس ها از نواحی ظریف مانند کلاه ایمنی برای سر و چکمه های محکم برای پا محافظت می کنند. آنها همچنین از ویژگی هایی مانند بینایی و شنوایی و همچنین دهان و بینی برای جلوگیری از استنشاق مواد خطرناک محافظت می کنند.
لباس کار محافظ به هر لباس یا تجهیزاتی اطلاق می شود که یک کارمند باید برای انجام ایمن نقش شغلی خود بپوشد. لباس کار محافظ برای محافظت از کارکنان در برابر خطرات از جمله مواد موجود در هوا، مواد شیمیایی، تصادف و جراحت، برق، گرما یا خطرات زیستی طراحی شده اند. اقلام و مواد خاص بسیار به کار بستگی دارد. به عنوان مثال، لباس محافظی که توسط متخصصان پزشکی پوشیده می شود با لباس های کارگران ساختمانی کاملاً متفاوت است. رایج ترین اقلام چیزهایی مانند عینک ایمنی، کلاه ایمنی، دستکش و تجهیزات تنفسی هستند. همچنین شامل چکمههای ایمنی، شلوار، یا جلیقههای بلند است.
لباس کار محافظ برای کاهش مواجهه کارگر با تعدادی از خطرات پوشیده می شود. خطر ناحیه ای از بدن که نیاز به محافظت دارد و همچنین مواد مورد استفاده را تعیین می کند. برای مثال، مواد شیمیایی میتوانند بسیار خطرناک باشند، بنابراین در وهله اول، ماسکهای تنفسی از افراد در برابر تنفس در هوای آلوده محافظت میکنند. برای اکثر صنایع زمانی استفاده می شود که محل کار تهویه مناسب لازم را نداشته باشد. همچنین لباس محافظ برای جلوگیری از تماس عوامل شیمیایی با پوست وجود دارد. برخی از مواد شیمیایی تحریککننده هستند و اگر پوست را لمس کنند، میتوانند باعث چندین بیماری یا شرایط مختلف شوند که شدت آن تا سرطان پوست متغیر است. اشعه ماوراء بنفش، درجه حرارت بالا و تابش خورشید نیز می تواند باعث آسیب به پوست شود. در نهایت، ماشین آلات می توانند به پوست آسیب هایی به شکل خراشیدگی، کوفتگی، پارگی و سوختگی ناشی از اصطکاک وارد کنند.
ارسال نظر