هرچند پس از مطرح شدن آزادسازی واردات خودرو از نگاه کارشناسان ممکن بود ارزانی پس از آزادسازی علاوه بر خودرو‌های خارجی به خودرو‌های داخلی هم سرایت کند، اما کم‌رنگ شدن این وعده باعث شد ارزانی پراید فعلا به رویا مبدل شود.

طی ماه های اخیر قیمت پراید با نوسانات زیادی رو به رو شده است و در بیشتر موارد قیمت پراید روند افزایشی داشته است. با وجود آنکه واردات خودرو آزاد شده است اما روند صعودی قیمت پراید ادامه دار بوده است. امروز قیمت پراید مدل 151 پلاس صفر در بازار ، 181 میلیون بوده است. با توجه به آمار و ارقام و افزایش خریداران این خودرو به نظر می رسد روند افزایش قیمت پراید ادامه دار باشد.

همین خودرو مدل سال ۱۳۹۹ در سایت باما ۱۷۴ میلیون تومان قیمت خورده است. همچنین قیمت پراید ۱۵۱ ساده تولیدی سال ۱۴۰۰ معادل ۱۷۱ میلیون تومان قیمت خورده است. همین خودرو مدل سال ۱۳۹۹ در سایت مورد اشاره ۱۶۳ میلیون تومان قیمت خورده است.

اما دیگر مدل‌های پراید چقدر قیمت دارند؟ این خودرو‌ها هیچ کدام مدل سال ۱۴۰۰ نیستند، اما همچنان به عنوان خودرو‌های صفر قیمت می‌خورند.

ـ پراید مدل ۱۱۱ معادل ۱۶۸ میلیون تومان

ـ پراید مدل ۱۳۱ معادل ۱۵۰ میلیون تومان

ـ پراید مدل ۱۳۲ معادل ۱۳۹ میلیون تومان

هرچند پس از مطرح شدن آزادسازی واردات خودرو از نگاه کارشناسان ممکن بود ارزانی پس از آزادسازی علاوه بر خودرو‌های خارجی به خودرو‌های داخلی هم سرایت کند، اما کم‌رنگ شدن این وعده باعث شد ارزانی پراید فعلا به رویا تبدیل شود.

مشخصات فنی پراید

موتور پراید دارای چهار سیلندر و ۸ سوپاپ است و حجم آن ۱۳۲۳ سی‌سی می‌باشد. قدرت موتور این خودرو  ۵۳۰۰ دور در دقیقه ( معادل ۶۳ اسب بخار) و گشتاور آن برابر با ۱۰۳ نیوتن متر در ۲۸۰۰ دور در دقیقه است. علاوه براین شتاب خودرو پراید برابر با ۱۴.۵ کیلومتر در ثانیه بوده و حداکثر سرعت آن تقریباً ۱۸۰ کیلومتر در ساعت می‌باشد. هزینه متوسط بلند مدت پلتفورم این خودرو عملا باید صفر در نظر گرفته شود (به دلیل تولید به مدت بیش از 5 دهه) و قطعات حساس چندانی هم در آن به کار نرفته است و حدود 20 تا 30 درصد هزینه مواد و فناوری به کار رفته در آن است که نشان می دهد قیمت تمام شده خودرو پراید نمی تواند بیش از 50 میلیون تومان باشد که با سود خودروساز نهایتا باید 60 میلیون تومان به بازار عرضه شود.

دلیل گرانی خودرو پراید

تا پیش از مخالفت رسمی وزیر صمت با آزادسازی واردات خودرو، قیمت پراید ۱۵۱ میلیون تومان بود اما حالا برخی سایت‌ها مانند اقتصادآنلاین قیمت این خودرو را تا ۱۵۵ میلیون تومان هم گزارش داده‌اند. سایت موج نیز اعلام کرده که این خودرو ۱۵۴ میلیون تومان در بازار است. علت گرانی سه میلیون تا چهار میلیون تومانی خودرو پراید در یک هفته چیست؟
عدم عرضه جدید پراید، جوابگو نبودن عرضه خودروهای مشابه آن، نوسان قیمت دلار، وجود تقاضای بالا برای خرید این خودرو ارزان‌تر از بقیه خودروها و در نهایت اظهارات اخیر وزیر صمت مبنی بر مخالفت با آزادسازی واردات خودرو، پراید را گران‌تر از قبل کرده است.
هفته گذشته، وزیر صمت به صراحت از مخالفت با آزادسازی واردات خودرو صحبت کرده بود که تجارت‌نیوز گزارش داد اگر این اظهارات به معنای لغو احتمالی آزادسازی واردات خودرو باشد شوک جدیدی برای بازار خودرو محسوب می‌شود و احتمالا قیمت خودرو را متاثر می‌کند.
پیش از این پیش‌بینی می‌شد پس از آزادسازی واردات خودروهای خارجی و کاهش قیمت این خودروها در بازار، این ارزانی به پراید هم سرایت کند اما هفته گذشته با اظهارات وزیر صمت این سناریو تقریبا رنگ باخت.
علاوه بر این، قرار بود در این روزهای نبود پراید در خط تولید، خودروهای جایگزین بتوانند تقاضا برای پراید را پاسخ دهند اما به نظر می‌رسد خودروسازان در تحقق این هدف ناکام مانده‌اند.

عرضه کم و تقاضای زیاد در بازار خودرو

آن طور که تاکنون اعلام شده میزان تقاضا در بازار خودرو تا سالانه به سه میلیون دستگاه هم می‌رسد اما خودروسازان حتی به یک میلیون خودرو تولیدی هم دست نیافته‌اند. هر چند آنها اعلام کرده‌اند که میزان خودروهای معوق در طرح‌های پیش‌فروش را به کمترین حد ممکن طی سال‌های اخیر رسانده‌اند اما طبق آخرین گزارش سازمان بازرسی میزان خودروهای ناقص در پارکینگ به ۱۴۰ هزار خودرو می‌رسد.
ناتوانی خودرو سازان در تامین قطعات خودرو نیز به بحران فعلی دامن زده است. در همین حال که بازار به دلیل بی‌پاسخ ماندن به تقاضاهای موجود تحت فشار است، قیمت دلار نیز نوساناتی داشته که به نظر می‌رسد این نوسانات به بازار خودرو هم سرایت کرده است.
بدین ترتیب در صورت تداوم وضعیت فعلی یعنی اگر گشایشی در آزادسازی واردات خودرو صورت نگیرد، قیمت دلار همچنان نوسان داشته باشد، خودروهای جایگزین پراید وارد بازار نشوند، احتمالا کاهش قیمت پراید نشدنی باشد. 

 

 

 

تگ های مرتبط

ارسال نظر