سهام عدالت
واریز 8/540/631 تومان به سهام عدالتی ها | صاحبان سهام عدالت سورپرایز شدند
ارزش سهام عدالت 532 هزار تومانی امروز 8 اسفند 1402 به 9 میلیون 243 هزار و35 تومان رسید.
سهام عدالت سهمی از سهام شرکتهای دولتی است که به صورت رایگان یا با تخفیف به اقشار کمدرآمد جامعه واگذار میشود. هدف از واگذاری سهام عدالت، افزایش مشارکت مردم در اقتصاد و عدالت اجتماعی است.
مراحل واگذاری سهام عدالت:
مرحله اول: در سال 1388، سهام عدالت به حدود 49 میلیون نفر از اقشار کمدرآمد جامعه تعلق گرفت.
مرحله دوم: در سال 1394، سهام عدالت به حدود 9 میلیون نفر دیگر از جاماندگان مرحله اول تعلق گرفت.
نحوه واگذاری سهام عدالت:
سهام عدالت به صورت سهام شرکتهای مختلف دولتی مانند پالایشگاهها، بانکها، شرکتهای معدنی و ... به مشمولین واگذار شده است. مشمولین میتوانستند با مراجعه به مراکز تعیین شده، سهام خود را به صورت مستقیم یا غیرمستقیم (از طریق صندوقهای سرمایهگذاری) دریافت کنند.
مزایای سهام عدالت:
افزایش ثروت: با افزایش ارزش سهام شرکتهای دولتی، ارزش سهام عدالت نیز افزایش مییابد و این امر میتواند به افزایش ثروت مشمولین کمک کند.
کسب درآمد: مشمولین میتوانند سود سهام شرکتهای دولتی را دریافت کنند.
مشارکت در اقتصاد: واگذاری سهام عدالت به مردم، مشارکت آنها در اقتصاد را افزایش میدهد.
معایب سهام عدالت:
عدم نقدشوندگی: تا سال 1401، سهام عدالت قابل معامله در بورس نبود.
مدیریت سهام: مشمولین در ابتدا در مدیریت سهام خود نقشی نداشتند.
اطلاعات ناکافی: برخی از مشمولین اطلاعات کافی در مورد سهام عدالت و نحوه مدیریت آن نداشتند.
وضعیت فعلی سهام عدالت:
در سال 1401، دولت با آزادسازی سهام عدالت، امکان معامله آن در بورس را فراهم کرد.
مشمولین میتوانند با مراجعه به سجام و انتخاب کارگزاری، سهام خود را به صورت مستقیم یا غیرمستقیم (از طریق صندوقهای سرمایهگذاری) مدیریت کنند.
دولت در حال ارائه آموزشهای لازم به مشمولین در مورد سهام عدالت و نحوه مدیریت آن است.
شاخص کل بازار بورس نیز با4032 واحد کاهش در ارتفاع 2.045.751 و شاخص هم وزن در ارتفاع 709.227 واحدی قرار گرفته است.
ارزش معاملات امروز بازار بورس3362 میلیارد تومان بود که در نهایت ارزش کل بازار بورس را در رقم 7098 هزار میلیارد تومان قرار داد.
بیشترین تاثیرگذاری بر شاخص بازار بورس از طریق نمادهای تاپیکو،سدشت،شپنا،وپارس،خودرو،شبندر،وبملت صورت گرفت و شاخص های بپاس،انتخاب،وسپهر،آریا،غصینو،مادیرا و حسینا بیشترین تاثیر را بر شاخص بازار فرابورس گذاشتند. اغلب نمادهای موجود در پرتفوی سهام عدالت در معاملات امروز با کاهش قیمت مواجه شدند.
ارزش سهام عدالت 490 هزار تومانی در 8 اسفند 1402
(تومان)
تعداد سهم هر سهامدار
1168
نام شرکت سهامی
(تومان)
تعداد سهم هر سهامدار
38
3
وزیر اقتصاد گفت مرحله دوم سود سهام عدالت تا ۲۵ اسفند به حساب سهامداران واریز می شود.
مرحله اول سود سهام عدالت در هفته پایانی آذرماه 1402 به حساب سهامداران واریز شد. افرادی که سهام 532 هزار تومانی دارند سود 736 هزار تومانی در این مرحله دریافت کردند. برای افراد دارای سهام یک میلیون تومانی نیز در این مرحله 1 میلیون و 385 هزار تومان سود واریز شد.
به گفته مسئولان، اگر تا ۱۰ اسفند افراد فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان را انجام دهند و شماره شبای معتبر بانکی داشته باشند، سود آنها همزمان با مرحله دوم پرداخت سود سهام عدالت عملکرد سال ۱۴۰۱ واریز میشود.
به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ۱۵ آبان امسال بود که سرانجام از سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث پس از کش و قوشهای فراوان رونمایی شد. حالا وراث متوفیان دارای سهام عدالت میتوانند با چند گام اقدامات انتقال سهام را انجام دهند بر این اساس یکی از وراث که حتما باید سجامی شده باشد در ابتدا باید به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس «ddn.csdiran.ir» وارد شود و در گام بعدی با ورود به بخش «امور سهام عدالت متوفی» و با وارد کردن کدملی و تاریخ تولد متوفی در بخش «استعلام نوبت تشکیل پرونده» نسبت به زمان فرارسیدن تشکیل پرونده و نوع دارایی متوفی آگاهی لازم را کسب کرده، پس از آن در صورت تایید زمان تشکیل پرونده میتواند به هر یک از دفاتر کارگزاری و بانکهای منتخب مراجعه کند و در پایان نیز پس از تشکیل پرونده در یکی از دفاتر، امکان پیگیری پرونده از طریق بخش «استعلام وضعیت پرونده» در درگاه یکپارچه برای تمامی وراث، قابل مشاهده خواهد بود.
تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی
اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال میتواند جایگزین کارت ملی باشد)
در صورتی که متوفی دارای وصیت نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه نیز ضروری است.
او در ادامه بیان کرد: افراد باید به کارگزاریهای منتخب جهت انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث مراجعه کنند؛ به عبارتی با توجه به نکتهای که در ابتدا مطرح شد تمام کارگزاریها فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث را انجام نمیدهند و تنها ۴۴ کارگزاری این اقدام را انجام میدهند.
حاجیوند در ادامه اظهار کرد: اگر برخی کارگزاریها فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث را انجام نمیدهند به این دلیل است که جزئی از این ۴۴ کارگزاری نیستند بنابر این افراد باید توجه کنند که به کارگزاریهای منتخب مراجعه کنند و کارگزاریهای منتخب این اقدام را انجام میدهد.
پیش از این هم اعلام شده بود کارگزاریهای منتخب «معاملات آرتان، توسعه فردا، آتیه، سهام پژوهان، دانایان پارس، آبتین استاک، توسعه اندیشه دانا، آرمان تدبیر نقش جهان، شاخص سهام، سهم آشنا، ساوآفرین، سرمایهگذاری ملی، آراد ایرانیان، فارابی، هامرز، آسمان، نماد شاهدان، آگاه، مبین سرمایه، مفید، نهایت نگر، پویان، هوشمند رابین، شهر، تدبیرگران فردا، کاریزما، اندیشه و بینش پیشرو، بازار سهام، ملل پویا، آرمون بورس، آپادانا، اقتصاد بیدار، خبرگان، کالای خاورمیانه، بانک سامان، رفاه، سپه، پاسارگاد، انصار، تجارت، ملت و پارسیان، ملی و کارآفرین» هستند.
اما یکی از موارد حائز اهمیت در بحث انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث به مسئله سود تقسیمی بازمیگردد که در این رابطه محمود حسنلو معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپردهگذاری مرکزی مطرح کرده بود: در پایان سال فرآیند توزیع سود سهام عدالت را خواهیم داشت، اگر فرآیند تقسیم سود سهام عدالت متوفیان حداکثر تا ۱۰ اسفند ماه به پایان برسد، سود سهام عدالت امسال و سالهای گذشته به حساب وراث پرداخت خواهد شد.
۱۰ اسفند آخرین فرصت برای دریافت سود سهام عدالت متوفیان در سال ۱۴۰۲
تعیین زمان ۱۰ اسفند برای انجام فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث؛ محمد باغستانی مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به این پرسش که احتمال تمدید زمان بیشتر از ۱۰ اسفند برای وراث جهت طی کردن فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان و دریافت سود قبل از پایان سال وجود دارد؟ گفت: با توجه به اینکه فرآیند ثبت و تقسیم ارث وراث زمان بر است، متاسفانه امکان تمدید زمان فوق وجود ندارد.
او در رابطه با واریز سود سهام عدالت متوفیان به وراث هم اظهار کرد: اگر وراث سجامی بوده و شماره شبای معتبر بانکی داشته باشند، سود آنها همزمان با مرحله دوم پرداخت سود سهام عدالت عملکرد سال ۱۴۰۱ به حساب این افراد واریز میشود.
باغستانی در پاسخ به این پرسش که سود افرادی که تا ۱۰ اسفندماه نتوانند فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان را طی کنند، چه خواهد شد؟ بیان کرد: سهامداران نباید نگران باشند، زیرا سود آنها در مراحل بعدی پرداخت سود سهام عدالت به حسابشان واریز خواهد شد.
گفتنی است، بنابر آمار اعلامی بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ فوت کردهاند که وراث آنها میتوانند فرآیند انتقال سهام عدالت را انجام دهند.
ارسال نظر