همستر کامبت

معاون اجتماعی پلیس فتا: ۱۸ پرونده کلاهبرداری در خصوص بازیِ همستر تشکیل شده است.

سایت شماره یک:

اخیرا به دنبال استقبال زیاد از بات همستر کامبت تلگرام، در برخی پلتفرم های آگهی شاهد افزایش فروش اکانت این بازی تلگرامی هستیم، که به نظر می رسد با توجه به ابهامات زیاد در مورد این بازی، این آگهی ها ترفندی برای کلاهبرداری باشند.

نظر پلیس فتا درباره بازی همستر کامبت را ببینید


به نقل از تسنیم، چند ماه قبل بود که نات کوین به عنوان یک بازی کلیکی در حوزه WEB۳، معرفی شد و توانست جامعه‌ای بالغ بر ۳۵ میلیون کاربر را جذب کند. همچنین به تازگی با حمایت کامل مالک شبکه اجتماعی تلگرام، ارز دیجیتال بومی خود را بر روی بلاک‌چین TON راه‌اندازی کرد. این راه‌اندازی همزمان با توزیع گسترده توکن NOT به صورت ایردراپ در میان کاربران و آغاز معاملات این رمزارز در صرافی‌های ارز دیجیتال صورت گرفت.
تاریخ اولیه پایان استخراج امتیازات در بازی نات کوین ۱۳ فروردین بود و مدتی بعد توکن مذکور در صرافی ها لیست و امکان مبادله پیدا کرد. بلافاصله با تبلیغات گسترده ای که در شبکه تلگرام انجام شد، بازی جدید «همستر کمبات» به عنوان بدیل نات کوین مورد توجه قرار گرفت.
هرچند مدل دریافت امتیاز در همستر کمبات با نات کوین تا حدودی متفاوت بوده اما در هر دو الگوی کسب ارز دیجیتال رایگان از طریق امتیاز گیری در بازی های کلیکی دیده می شود.

در واقع بازی همستر کامبت از الگوریتم استخراج (اثبات سهم) استفاده می کند که به کاربران با سهم بیشتر در شبکه، پاداش بیشتری می دهد. اما بازی نات کوین از الگوریتم استخراج (اثبات کار) استفاده می کند که به کاربران با قدرت پردازش بیشتر، پاداش بیشتری ارائه می کرد.

مردم مراقب کلاهبرداری با همستر کامبت تلگرام باشند

به دنبال استقبال و رشد عجیب کاربران همستر کامبت، اخیرا در برخی از پلتفرم هایی که می توان در آن آگهی خرید و فروش گذاشت، برخی به دنبال فروش پروفایل های همستر خود هستند.
به عنوان مثال، در تصاویر زیر آگهی دو اکانت همستر که برای فروش گذاشته شده است را مشاهده می کنید:

همستر کامبتهمستر کامبت

اگر چه به نظر می رسد شبکه Ton به عنوان یک رقیب تازه نفس در مقابل شبکه های بلاک چین قدیمی و معتبرتر به دنبال استفاده از ظرفیت کاربران شبکه های اجتماعی خود یعنی تلگرام برای رشد و فراگیری هرچه بیشتر است. اما به هر حال تا کنون مشخص نیست که آیا انتهای همستر کامبت به کسب درآمدی برای کاربرانش برسد یا خیر؟
با توجه به اینکه تاکنون ۱۱۶ میلیون عضو این بات تلگرامی شده اند، لازم است تا کاربران این بات تلگرامی، مراقب باشند درگیر کلاهبرداری هایی که در خصوص این بات صورت میگیرد نشوند چرا که اولا مشخص نیست که بعد از ایردراپ این بات درامدی از آن حاصل شود و در صورتی هم که درامدی داشته باشد به احتمال زیاد بسیار ناچیز است.
فارس : یکی از مراجع تقلید در مورد حکم شرعی بازی‌هایی همانند همستر کامبت تصریح کرد: با توجه به ابهامات زیادی که این نوع ارزها دارند، از جمله اینکه منشاء استخراج آن روشن نیست و نیز غالبا اعتبار آن از سوی دولت ها پذیرفته نشده و همچنین منشاء سوء استفاده های زیادی شده است، معامله، سرمایه گذاری و درآمد حاصل از آنها جایز نیست.

حکم شرعی آیت‌الله مکارم شیرازی درباره درآمد «همستر کامبت» چیست؟

متن پرسشی که از دفتر آیت‌الله مکارم شیرازی در مورد بازی‌هایی همانند همستر شده است به شرح زیر است:
طی یک ماه اخیر در بستر تلگرام، انواع مختلف بازی ها مانند نات کوین، همستر و ... راه اندازی شده است که توجه بخش قابل توجهی از جمعیت کشور را به خود جلب کرده است. 
مطابق وعده ای که مدیران این بازی ها داده اند پس از کسب امتیاز در قالب سکه، این سکه ها قیمت گذاری شده و قابل خرید و فروش خواهد بود. برای نمونه یکی از این بازی ها، فرآیندهای خود را تکمیل کرده و در نهایت تبدیل به ارز دیجیتال شده و هم اکنون عده ای از آن بهره مند شده اند.

به نظر حضرتعالی آیا مشارکت در این برنامه ها و کسب درآمد احتمالی از این روش مجاز است یا خیر؟

پاسخ: با توجه به ابهامات زیادی که این نوع ارزها دارند، از جمله اینکه منشاء استخراج آن روشن نیست و نیز غالبا اعتبار آن از سوی دولت ها پذیرفته نشده و همچنین منشاء سوء استفاده های زیادی شده است، معامله، سرمایه گذاری و درآمد حاصل از آنها جایز نیست.

همچنین، دفتر آیت الله ناصر مکارم شیرازی در پاسخ به سئوالی در مورد خرید و فروش ارزهای دیجیتال، موضع سال‌های گذشته را اعلام و تصریح کرد: با توجه به ابهامات زیادی که ارزهای دیجیتال دارند، خرید و فروش و معامله آن‌ها دارای اشکال است.

تگ های مرتبط

ارسال نظر