جزیره کیش
خداحافظی تلخ با جزیره کیش؛نگین خلیج فارس نابود شد
جزیره محبوب ایرانیها، مغلوب وان ترکیه شد!
این روزها جزیره کیش حال خوبی ندارد و به نظر می رسد اگر مسئولان در مسیر کمک به بهبود شرایط اقتصادی جزیره اقدامی نکنند، می بایست روزهای غم انگیزتری از جزیره کیش را شاهد باشیم که به نفع هیچ کسی نیست.
این روزها جزیره کیش حال خوبی ندارد و به نظر می رسد اگر مسئولان در مسیر کمک به بهبود شرایط اقتصادی جزیره اقدامی نکنند، می بایست روزهای غم انگیزتری از جزیره کیش را شاهد باشیم که به نفع هیچ کسی نیست.
مهران، یکی از کسبه جزیره بزرگ کیش است. او چند سال پیش، با هزار امید و آرزو، یک مغازه دو نبش، در یکی از بهترین پاساژهای کیش، خریداری کرده بود تا بتواند هم برای خودش، هم برای چند خانواده دیگر اشتغال زایی کند؛ اما اکنون، همه آن نقشه ها، نقش بر آب شده است. مهران، دیگر مثل سابق مشتری ندارد. به قول خودش بیشتر روزها مگس می پرانند و شب ها را چرت می زنند.
او چند کارگرش را تعدیل کرده است و تصمیم گرفته است تا اجناس باقی مانده مغازه را در حراجی 50 درصد، به فروش برساند تا خودش دوباره به تهران باز گردد. اگر هم توانست، مغازه را اجاره بدهد و اگر نه، مغازه بماند همان جا، تاریک و خاموش!
قیمت رفت و برگشت هوایی به کیش نمی صرفد
مهران به خبرنگار رکنا می گوید: قیمت بلیت هواپیما از تهران به کیش، سه میلیون و 250 هزار تومان شده است؛ این یعنی برای رفت و برگشت باید 7 میلیون پول پرداخت کنم که اصلا نمی صرفد.
سیمکشی برق در کیش فرسوده و خطرناک است
او با اشاره به فرسوده و قدیمی بودن برخی زیرساخت ها در جزیره، از جمله سیمکشی برق و خطرآفرین بودن این مهم در فصل گرم، می افزاید: اخیرا چند خانه در جزیره آتش گرفته است که طبق اعلام نظر آتش نشانی ، علت این حوادث به خاطر قدیمی بودن سیم کشی ها، به ویژه اتصالی کردن سیم کشی های اسپیلت ها گزارش شده است. این اتفاق خودش تبدیل به یکی از عوامل دافعه در جزیره شده است.
افزایش قیمت ها، مهمترین علت کمبود گردشگر در جزیره است
محسن، کاسبی دیگر در همان پاساژ است که به خبرنگار رکنا می گوید: این روزها، گرما در جزیره طبیعی است ولی این افزایش قیمت ها، یکی از مهم ترین علت کمبود گردشگر در جزیره و به سبب آن کاهش درآمد ما است.
از اول تا آخر دولت روحانی جمعیت کیش از ۵۰ هزار نفر به ۳۰ هزار نفر رسید
او می گوید: طی چند سال گذشته؛ یعنی از ابتدای دولت روحانی تا الان، جمعیت کیش از 50 هزار نفر، به 30 هزار نفر کاهش یافته که این می تواند زنگ خطر بزرگی برای جزیره باشد.این روزها در کیش، خانه های مبله بسیاری آماده برای اجاره دادن هستند که صاحبانشان رفته اند؛ ولی مشتری ندارند.
مسافران کیش اکثرا گردشگران تورهای قسطی هستند که خرید نمی کنند
محسن با اشاره به اینکه بخش زیادی از مسافران جزیره، افرادی هستند که با تورهای قسطی به کیش سفر می کنند؛ لذا مبلغ زیادی را برای خرید در نظر نمی گیرند، می گوید: در چنین شرایطی، مالک مغازه من، راضی است اجاره مغازه اش همچنان بالا باشد ولی نمی داند که کسب و کار من به شدت کساد شده است. من دیگر پولی برای اداره کردن مغازه که یک مشتری هم ندارد در بساط ندارم! همچنین با این وضعیت اقتصادی، دیگر برایمان توجیهی ندارد که از خارج از کشور اجناس را وارد کنیم.
دستمزد کارگران نسبت به هزینه های جزیره خیلی پایین است
ایرج، فروشنده یک مغازه در کیش است. او که تنها در جزیره زندگی می کند به خبرنگار رکنا می گوید: دستمزد کارگران در جزیره خیلی پایین است. من فروشنده ای هستم که دو شیفت کار می کنم و 20 میلیون حقوق می گیرم؛ شاید در نگاه اول حقوق زیادی به نظر برسد ولی من یک سوییت 25 متری به اندازه یک قوطی کبریت رهن کرده ام که بابت پول پیش آن، مبلغ زیادی وام گرفته ام. به نظر من دیگر کار کردن در جزیره، توجیه اقتصادی ندارد.
ایرج معتقد است که اگر قیمت بلیت هواپیما با قیمت خوبی ارائه شود، مقداری حال و روز کیش و کیشوندها بهتر می شود.
مسئولانی که در کیش بر مسند می نشینند فکر می کنند سلطان جزیره هستند و از مردم مشورت نمی گیرند!
حرمت الله رفیعی، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی در گفت و گو با رکنا گفت: کسبه در کیش، به حق گلایه مند هستند چراکه گردشگر ، وارد جزیره نمی شود. مهم ترین علت آن نیز قیمت بالای بلیت هواپیما و مراکز اقامتی است. با این وجود باید این سوال را بپرسیم که چرا همین مسافری که به کیش نمی رود، ترجیح می دهد با قیمت بالاتر، به « وان » در ترکیه سفر کند؟ دلیل آن است که وان، فقط مقصد خرید است و کیش، بسیار گران برای خرید!
کسبه کیش اجناس خود را از تهران به کیش می برند
و در ادامه می افزاید: کسبه کیش، اجناس خود را از تهران به کیش می برند؛ لذا مسافران ترجیح می دهند از شهر خودشان خرید کنند تا اینکه با این قیمت های بالا، به جزیره کیش سفر کنند و در نهایت هم پولی برایشان نماند.
رفیعی تاکید می کند: دولت باید روشن کند که چرا مناطق آزاد در ایران که قرار بوده مقصد گردشگری شوند و مردم کالاهای مورد نظرشان را از آن مناطق خریداری کنند، طرفدار ندارند و ترجیح می دهند به کشورهای همسایه بروند و خرید کنند؟ در حال حاضر سالانه یک میلیون نفر ایرانی، به وان می روند تا فقط خرید کنند و باز گردند! این یعنی موضوع توجه به مناطق آزاد، شکست خورده است.
وی با اشاره به اینکه مردم قبلا در سفر به کیش، علاوه بر مایحتاج خودشان، تجارت چمدانی نیز می کردند، می گوید: کیش مقصد گردشگری است و تجار ما می بایست جایگاه خودشان را بشناسند و مقصد گردشگری را راه اندازی کنند و توریست، خودش به راحتی روانه این جزیره می شود.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی همچنین می افزاید: هزینه اقامت، بلیت هواپیما، خوراک و خرید برای مردم بصرفد تا به کیش سفر کنند ولی متاسفانه مدت هاست مردم از نعمت دیدن جزیره کیش که برای خودمان است محروم شده اند.
حرمت الله رفیعی تاکید کرد: همه این موارد بر گردن متولیان جزیره کیش است. در سه الی چهار سال گذشته، چندین مدیر در جزیره عوض شد که ایده های پراکنده ای داشتند و هر کس هم که بر آن مسند می نشست، فکر می کرد سلطان و فرمانروای آنجاست و از هیچ یک از ساکنین مشورت نمی گرفتند و مشخص است که می بایست مسیر خود را تغییر دهند.
منبع:مهر
ارسال نظر