آخرین و جدیدترین قیمت گوشت | قیمت گوشت سردست چند؟
در بازار قیمت گردن گوسفندی پویا پروتئین یک کیلوگرم به مبلغ ۲۶۵،۰۰۰ تومان است.
قیمت گوشت در حال گران شدن است . قیمت گوشت بالا است و مردم قادر به خرید نیستند. قیمت گوشت انقدر بالا است که قرار است گوشت خارجی ارزان وارد کنند. قیمت گوشت سرسام آور شده. قیمت گوشت را در مطلب زیر بخوانید.
قیمت جدید گوشت در بازار منتشر شد.
به گزارش اقتصادآنلاین، در بازار قیمت گردن گوسفندی پویا پروتئین یک کیلوگرم به مبلغ ۲۶۵،۰۰۰ تومان است این درحالی است که قیمت سیرابی گوسفندی مهیا پروتئین یک کیلوگرم به مبلغ ۸۰،۰۰۰ تومان تعیین شده است.
حسن علیمرادی، مدیر عامل یک مجموعه فعال در حوزه صادرات و واردات دام اصلاح نژاد شده در خصوص آنچه می توان برای بازار دام زنده و گوشت قرمز طی ماه های آینده پیش بینی کرد، گفت: همانطور که می دانید سال قبل قیمت دام بسیار کاهش یافت و چون دولت حمایتی نکرد، دامداران دام های خود را راهی کشتارگاه ها کردند به نحوی که می توان گفت ۳۰ درصد دام کاهش یافته است.
او ادامه داد: با این تفاسیر با این روندی که در بازار و نهاده ها داریم بسیاری از دامداران دامداری های خود را جمع کردند و این امر موجب می شود که افزایش قیمت دیگری را شاهد باشیم؛ یعنی با تمام شدن فصل گرما و طی ۴-۵ ماه آینده یک افزایش قیمت مجدد در نرخ گوشت خواهیم داشت.
علیمرادی در خصوص اینکه گفته می شود واردات گوشت طی هفته های اخیر موجب شکسته شدن قیمت ها می شود، نیز گفت: بحث واردات گوشت هم که مطرح می شود به نظر من صحت ندارد چون منابع ارزی برای تخصیص و واردات وجود ندارد. از سوی دیگر قیمت های بین المللی هم به نحوی نیست که بتوانند به راحتی وارد کنند. لذا به جای اینکه این پول ها را در بازارهای خارجی هزینه کنند می توانند آن را در اختیار دامداران قرار بدهند و حمایت کنند و از این طریق قیمت گوشت داخلی را کاهش دهند.
منبع: بازار
گوشتهای وارداتی کیفیت ندارد؟
مدیرعامل اتحادیه سراسری تولیدکنندگان دام سبک: بنابراین اغلب گوشتهای وارداتی از کیفیت بالایی برخوردار نیستند؛ به طور مثال واردات از پاکستان و روسیه در سال گذشته فقط باعث خروج ارز از کشور شد و گوشت مناسبی داخل کشور وارد نشد.
همشهری آنلاین: مدیرعامل اتحادیه سراسری تولیدکنندگان دام سبک با تاکید بر اینکه صنعت دامی کشور نیازمند حمایت جدی است، گفت: باتوجه به کمبود نقدینگی تولیدکنندگان، احتمال کاهش تولید در نیمه دوم سال وجود دارد.
افشین صدر دادرس درباره وضعیت تولید جمعیت دامی و قیمت گوشت در بازار افزود: اکنون دامداران و دامپروران با مشکل جدی نقدینگی روبهرو هستند، زیرا هرچند نهادههای دامی از جمله جو، یونجه و کاه به اندازه کافی وجود دارد اما تولیدکننده پولی برای تامین این نهادهها ندارد.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه برنامهای برای تامین نقدینگی صنعت دامی اعلام نشده، همین مسئله باعث میشود تولیدکننده نتواند نهاده مورد نیاز خود را تامین کند.
این مقام صنفی اظهار کرد: وقتی دامدار و پرواربند نتواند نهاده مورد نیاز دام خود را تامین کند، چارهای جز اینکه دامهای ماده و مولد خود را راهی کشتارگاهها کند، نخواهد داشت.
نقدینگی برای واردات دام هست
وی ادامهداد: با وجود اینکه اعلام میشود نقدینگی برای حفظ تولیدات دامی داخلی کشور نداریم، اما واردات انجام میشود در صورتیکه واردات نمیتواند در تنظیم بازار موثر باشد، هرچند شاید بهصورت مقطعی بتواند به عنوان مسکّن عمل کند اما دائمی نیست و هیچ راهی به جز تکیه بر تولید داخلی نداریم.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تولیدکنندگان دام سبک تصریحکرد: اگر مشکل صنعت دامی جدی گرفته نشود، در ۶ ماهه دوم سال شاهد کاهش تولید جمعیت دامی و در پی آن گوشت قرمز خواهیم بود که این موضوع چیزی جز وابستگی برای کشور به دنبال ندارد.
وی با اشاره به قیمت ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تومانی قیمت دام زنده گوسفندی درجه یک، خاطرنشانکرد: تولید دام هم متاثر از نرخ تورم در کشور است و منطقی نیست که گفته شود دام باید به قیمت سه سال پیش تولید و عرضه شود.
صدر دادرس اضافهکرد: در واقع دامدار و دامپرور ما سود نمیکند، بلکه دام را به قیمت تمام شده محصول به بازار عرضه میکند که همین امر کاهش نقدینگی را در پی دارد؛ بهطور مثال یک قلم افزایش قیمت که به تازگی رخ داده، ۳۰ درصد افزایش هزینه حملونقل است، این افزایش به وسیله تولیدکننده انجام نشده، اما کسی نمیخواهد تاثیر این افزایش قیمت بر نرخ دام زنده و گوشت قرمز را بپذیرد.
به گفته وی، تبدیل دام زنده به لاشه گوشت ۴۲ درصد ضریب تبدیل دارد که در نهایت باعث میشود قیمت هر کیلوگرم لاشه گوسفندی با قیمتی بین ۳۵۰ تا ۳۷۰ هزار تومان بهدست مصرفکنندگان برسد، اما بهطور قطع قیمتهای بالای ۴۵۰ هزار تومان برای گوشتهای تفکیکی نیز منطقی نیست، زیرا این پول به جیب دلالان و عمده فروشان میرود که اجحاف به تولیدکنندگان و مصرفکنندگان است.
این مقام صنفی گفت: بر این اساس، قیمت تمام شده دام زنده هم مانند سایر کالاهای دیگر در اثر افزایش نرخ تورم رشد پیدا کرده و لازم است با توجه به اینکه مصرفکنندگان توان مالی چندانی برای خرید ندارند، دولت از طریق قوانین مختلف از این صنعت حمایت کند.
وی براین باور است که واردات نه فقط به ضرر تولیدکننده است، بلکه به نفع مصرفکننده نیز نیست و باید برای حفظ تولیدات داخلی چارهای جدی اندیشیده شود.
گوشت وارداتی کیفیت گوشت تولید داخل را ندارد
مدیرعامل اتحادیه سراسری تولیدکنندگان دام سبک گفت: گوشت تولید داخل از کیفیت بالایی برخوردار است، بنابراین اگر واردکننده بخواهد گوشت وارداتی مشابه کیفیت تولید داخل را تامین و وارد کند، باید مبلغ زیادی برای آن پرداخت کند.
وی بیان کرد: بنابراین اغلب گوشتهای وارداتی از کیفیت بالایی برخوردار نیستند؛ به طور مثال واردات از پاکستان و روسیه در سال گذشته فقط باعث خروج ارز از کشور شد و گوشت مناسبی داخل کشور وارد نشد.
صدر دادرس معتقد است بهجای صرف منابع ارزی کشور برای واردات، باید آن را صرف امور زیربنایی کنیم که در این صورت بخشی از مشکلات تولید داخلی حل خواهد شد.
وی با اشاره به برابری عرضه و تقاضا برای دام در کشور افزود: در یک دورهای با مازاد جمعیت دامی روبهرو بودیم اما اکنون جمعیت دامی کشور به نسبت تقاضای بازار به تعادل رسیده و حالا که عرضه و تقاضا برابری میکند تولیدکننده حاضر نیست دام تولیدی خود را زیرقیمت واقعی بفروشد.
این مقام صنفی ادامه داد: اکنون قیمت تمام شده دام زنده گوسفندی تقریبا معادل همان قیمتی است که امروز در بازار عرضه میشود، به طور قطع هیچ دامداری دام کیفی خود را با قیمت گوشت بیکیفیت وارداتی تحویل نمیدهد.
صدردادرس گفت: یارانهای که امروز برای واردات گوشتهای خارجی بیکیفیت اختصاص مییابد، اگر برای حمایت از تولید داخلی اختصاص یابد، به طور حتم به رونق تولید میانجامد.
وی ضمن اشاره به کاهش کشتار دام در ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزود: طبق آمارهای موجود سرانه مصرف گوشت در ایران بین ۶ تا هشت کیلوگرم است که به نظر نمیرسد این رقم دقیق باشد، زیرا با افزایش مصرف گوشت مرغ، سرانه گوشت قرمز باید کاهش یافته باشد.
صدر دادرس گفت: در سبد خانوار چیزی تحت عنوان کالای جایگزین وجود دارد، بنابراین در سالهای اخیر، گوشت مرغ جایگزین گوشت قرمز شده است به طوری که مصرف گوشت مرغ از سرانه ۱۵ تا ۱۶ کیلوگرم در سال به ۳۲ کیلوگرم در سال رسیده است که همین امر مشکلاتی را برای صنعت طیور ایجاد کرده که با تمام ظرفیت خود کار کنند.
گوشت قرمز تولید داخل در کالابرگ الکترونیک دیده نشده است
مدیرعامل اتحادیه سراسری تولیدکنندگان دام سبک تصریحکرد: در پی حذف ارز ترجیحی، وعده داده شد که برای حمایت از این صنعت، گوشت قرمز در کالابرگ یارانهای جای بگیرد و در عین حال برای حمایت از تولیدکنندگان نیز دامدار کارت ارائه شود؛ اما هیچ یک از این دو مهم عملی نشد. امروز در کالابرگ الکترونیک اقلامی همچون ماکارونی، پوشک و مواد شوینده و به تازگی گوشت گوساله منجمد دیده شده است، اما خبری از گوشت قرمز گرم تولید داخل نیست.
وی اضافهکرد: همچنین تولیدکنندگان نمیتوانند از دامدار کارت بهرهمند شوند زیرا هر زمان تولیدکنندگان برای دریافت تسهیلات دامدار کارت مراجعه میکنند مسوولان بانکی میگویند که اعتبار نداریم و نمیتوانیم مبلغی به این بخش اختصاص دهیم.
صدر دادرس هشدار داد: شرایط صنعت دام کشور به نقطه حساسی رسیده که اگر دولت نخواهد حمایتهای واقعی از این بخش داشته باشد، در سالهای نه چندان دور باید مجموع نیاز گوشت کشور از محل واردات تامین شود.
وی خواستار آن شد تا یارانهای که برای حمایت از مصرفکنندگان به گوشت وارداتی اختصاص مییابد، به حمایت از تولید داخلی اختصاص یابد تا در بحث تامین گوشت قرمز نیز به یک واردکننده ۱۰۰ درصد تبدیل نشویم که چیزی جز وابستگی نیست.
ارسال نظر