قیمت گوشت| قیمت گوشت گوسفندی| قیمت گوشت قرمز

چهار فروند کشتی حامل نهاده‌های دامی امروز پنجشنبه در لنگرگاه بندر امام خمینی (ره) پهلو گرفتند.

سایت شماره یک:

قیمت گوشت مدام در حال نوسان است قیمت گوشت آنقدر گران است که مردم قادر به خرید گوشت قرمز نیستند و دولت هم هیچ اقدامی برای کم کردن قیمت گوشت نمی کند و هر مغازه ای هرچقدر که بخواهد قیمت گوشت را افزایش می دهند ولی چند وقتی است که قیمت گوشت ثابت مانده .

 مدیرکل پشتیبانی امور دام خوزستان می‌گوید: این کشتی‌ها حامل ۱۲۵ هزار تن ذرت و ۱۳۰ هزار تن کنجاله سویا در مجموع ۲۵۵ هزار تن نهاده هستند که از کشور‌های برزیل و آرژانتین وارد کشور شده‌اند.

به نقل از خبرنگاران‌جوان، او با بیان اینکه این نهاده‌های دامی توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور سفارش و خریداری شده‌اند از پهلوگیری این کشتی‌ها در چند روز آینده در اسکله «فله بار» امام خمینی (ره) خبر داد.

حمید بدوی گفت: واردات نهاده‌های دامی توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشورو شرکت‌های بخش خصوصی و تخلیه و بارگیری نهاده‌های دامی طبق برنامه انجام می‌شود.

به گفته این مقام مسئول؛ هم اکنون حدود سه میلیون تن نهاده‌های دامی شامل جو، ذرت، سویا و کنجاله سویا در انبار‌های بندر امام خمینی (ره) وجود دارد که توسط شبکه ریلی و حمل و نقل جاده‌ای جابه جا می‌شوند.

حدود ۸۰ درصد حجم کالا‌های اساسی (نهاده‌های دامی و غلات) از طریق بندر امام خمینی (ره) وارد کشور می‌شود.

سال گذشته حدود ۱۷ میلیون تن کالا‌های اساسی از طریق بندر امام خمینی (ره) وارد کشور شده که در مقایسه با سال قبل آن حدود ۲۱ درصد افزایش داشته است.

بر اساس اعلام اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان در سه ماه نخست سال جاری حدود ۳.۲ میلیون تن کالای اساسی از کشور‌های مختلف در بندر امام خمینی (ره) تخلیه شده است.

هشدار سازمان دامپزشکی درباره تب کریمه کنگو ؛ افزایش تعداد مبتلایان

سازمان دامپزشکی کشور نسبت به شیوع بیماری تب کریمه کنگو در کشور هشدارداد و اعلام کرد: براساس آمار وزارت بهداشت و درمان، از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۲ نفر بیمار مبتلا به این بیماری شناسایی و دو نفر فوت شده‌اند.

شرایط تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو در کشور مهیا و در هر نقطه‌ای از کشور امکان انتقال نمونه و تشخیص نهایی بیماری وجود دارد.

همچنین، لازم است مردم نکات بهداشتی را به صورت جدی رعایت کنند.بیماری تب کریمه کنگو بین انسان و دام مشترک است که در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی به انسان مبتلا خواهد شد.

این بیماری با رعایت اصول بهداشتی، از جمله حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام ها و سمپاشی و ضدعفونی نمودن اماکن دامی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن با ترشحات و خون دام، خودداری از کشتار دام در محل‌های غیر مجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری لاشه تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال، روش های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخت و پختن گوشت برای از بین رفتن ویروس قابل پیشگیری است.

این سازمان توصیه کرد: : تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاه‌ها و مراکز بسته‌بندی کار می‌کنند، در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

بیماری تب کریمه کنگو(CCHF)، اولین بار در سال ۱۳۷۸ به طور رسمی و قطعی در کشور تایید و شناسایی شد. از جمله روش‌های انتقال ویروس CCHF را می‌توان به گزش انسان توسط کنه آلوده، تماس انسان با ترشحات و خون حیوان آلوده و تماس فردی با بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو برشمرد.

کاهش خرید بر افت قیمت گوشت اثر گذاشت

قیمت هر کیلو ران گوساله که در روزهای میانی خردادماه حدود ۲۳۰ هزار تومان بود، هفته گذشته تا ۲۱۵ هزار تومان پایین آمد و قیمت دیگر قطعات گوشت گوساله نیز به همین میزان کاهش نشان داد.

عضو هیأت‌رئیسه اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گاوی نیز با تأیید افت قیمت گوشت گوساله به میزان حداقل ۱۰ هزار تومان از کاهش ۲۰ درصدی خرید گوشت خبر داد و افت قیمت را ناشی از کم شدن تعداد خریداران دانست.

مهدی میرزاامین قیمت کنونی هر کیلو گوشت مخلوط گوساله شامل قلوه‌گاه و سردست را کیلویی ۱۹۵ هزار تومان، مغز ران را کیلویی ۲۱۵ هزار تومان و چرخ‌کرده یک دست قلوه‌گاه را کیلویی ۱۷۵ هزار تومان اعلام و تأکید کرد با وجود کاهش قیمت‌ها شاهد کاهش فروش قصابی‌ها هستیم.

تغییرات یک‌ساله قیمت گوشت

عضو هیأت‌رئیسه اتحادیه فروشندگان گوشت گوساله ابراز امیدواری کرد که با کاهش ۱۰ هزار تومانی نرخ گوشت کسانی که این کالا را از سبد غذایی خود حذف کرده بودند بتوانند در ماه حداقل نیم‌کیلو مخلوط گوشت گوساله خریداری و ۲ وعده غذایی با آن تهیه کنند، اما گلایه خرده‌فروشان گوشت از کاهش بیش از پیش مشتری در یک‌ماه اخیر نشان می‌دهد تورم قیمت‌ها بیش از آن است که نوسان جزئی قیمت، تغییری در سبد خرید مردم ایجاد کند.

طی یک‌سال گذشته رشد قیمت گوشت تداوم داشته و به‌گفته خرده‌فروشان، مشتری‌ آنها دست‌کم ۳۰ درصد در مقایسه با سال گذشته کمتر شده است.

مشاهده‌ها حاکی از آن است که نبود خریدار تنها عامل کاهش قیمت بوده و این روند نمی‌تواند عاملی دائمی و تأثیرگذار در درازمدت باشد؛ کما اینکه در یک‌سال گذشته به‌رغم فراوانی دام و رسوب دام زنده روی دست تولیدکنندگان بازار گوشت به روند رشد قیمت ادامه داده و دولت را ناگزیر از واردات کرده است.

براساس آخرین گزارش مرکز آمار کشور از تورم قیمت خوراکی‌ها، قیمت گوشت گوسفندی در اردیبهشت‌ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲۳.۸ درصد رشد کرد و از میانگین کیلویی ۱۳۷ هزار تومان به ۱۷۰هزار تومان رسید. رشد قیمت گوشت گوساله در این مدت بیشتر بود.

گزارش مرکز آمار از رشد ۳۲.۳ درصدی قیمت این نوع گوشت حکایت دارد که از میانگین کیلویی ۱۲۵ هزار تومان در اردیبهشت پارسال به کیلویی ۱۶۶ هزار تومان در اردیبهشت امسال رسیده است. قیمت گوشت گوساله در اردیبهشت‌ماه نیز در مقایسه با ماه قبل از آن ۲.۲ درصد رشد قیمت داشت، گوشت گوسفندی در این مدت ۱.۳ درصد گران شد.

افزایش قیمت گوشت گوسفندی

برخلاف گوشت گوساله، قیمت برای گوشت گوسفندی در هفته قبل افزایشی بود و قیمت هر کیلو شقه گوسفندی از ۱۷۵ هزار تومان به ۱۹۰ هزار تومان رسید.

گوشت گوسفندی از میانه اردیبهشت روند صعودی قیمت را آغاز کرد. رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی تهران در آن زمان خرید شتابزده و افزایش تقاضا در پی تغییر قیمت دیگر کالاهای اساسی را عامل این رشد معرفی کرد و وعده داد رشد قیمت موقتی باشد اما این روند همچنان حفظ شده است.

نگاهی به قیمت گوشت‌های شرکتی که به‌صورت بسته‌بندی در هایپرمارکت‌ها ارائه می‌شوند نشان می‌دهد تا روز پایانی هفته گذشته قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی ممتاز پاک شده خورشتی به بیش از ۲۵۰ هزار تومان رسید.

براساس مشاهده‌های میدانی خبرنگاران همشهری، قیمت بسته‌بندی‌های یک‌کیلویی گوشت شرکتی برای هر کیلو ران ۲۳۰ هزار تومان، سردست کیلویی ۲۳۰ هزار تومان و راسته با استخوان کیلویی ۲۰۰ هزار تومان تعیین شده است.

در خرده‌فروشی‌ها هم قیمت‌ها چندان متفاوت نیست؛ قیمت شقه گوسفندی در مغازه‌های قصابی سطح شهر کیلویی ۱۹۲ هزار تومان و ران یا سردست کیلویی ۲۳۰ هزار تومان است.

به‌گفته فروشندگان، قیمت گوشت گوسفندی طی هفته گذشته در مقایسه با هفته پیش از آن حدود ۲۰هزار تومان افزایش یافت. در سومین هفته خردادماه، شقه‌گوسفندی ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تومان، سردست و گردن گوسفندی ۱۷۵ تا ۱۸۰ هزار تومان، ران گوسفندی بیش از ۲۱۰ هزار تومان و قلوه‌گاه ۱۴۰ هزار تومان بود.

قیمت گوشت در میادین

با این حال در میادین میوه‌وتره‌بار قیمت گوشت قرمز گرم و منجمد طی یک‌ماه گذشته بدون تغییر بوده است.

به گزارش همشهری، اردیبهشت‌ماه قیمت گوشت قرمز پس از ۳ ماه تثبیت اندکی افزایش یافت اما طی یک‌ماه اخیر این محصول تغییر نرخ نداشته است. هر کیلو راسته بی‌استخوان گوسفندی در میادین ۱۷۷ هزار تومان، راسته با استخوان کیلویی ۱۲۵ هزار تومان و هر کیلو راسته بی‌استخوان و همچنین ران گوساله ۱۳۹ هزار تومان عرضه می‌شود.

گوشت منجمد وارداتی نیز با قیمت کیلویی ۱۱۵ هزار تومان و گوشت منجمد داخلی با حداکثر قیمت کیلویی ۱۶۰ هزار تومان در حال عرضه است.

 

تگ های مرتبط

ارسال نظر