سیل امامزاده داوود

سردار حاجیان گفت: اگر کسی برای گرفتن برگ گذر ویژه اقدام کند همین امروز و در همان لحظه برایش صادر می‌شود.

سایت شماره یک:

«هنوز بوی اجساد را در مسیر حس می‌کنیم. هنوز تکه‌هایی از اجساد اینجا زیر رسوبات مانده است.» اینها تنها بخشی از روایات سیل‌زده‌های امامزاده داوود است. چهل روز از سیل امامزاده داوود می‌گذرد. از مرگ عزیزانشان تا دفن شدن خانه و زندگی‌شان زیر تلی از گل‌ولای می‌گویند. همه این اتفاقات در مدت کوتاهی افتاد، پیش از آنکه بتوانند عزیزانشان را نجات دهند.

منابع خبری می‌گویند سیل امامزاده داود تنها ۲۳ کشته داشته اما محلی‌ها اما این آمار را قبول ندارند. یکی از آنها می‌گوید: «فوتی‌ها بیشتر از آن چیزی است که می‌گویند. شبی که سیل اتفاق افتاد، آخر هفته بود. معمولا برای پنجشنبه و جمعه امامزاده شلوغ می‌شد. آن شب هم زائران و مسافران زیاد بودند. خودم اینجا بودم.»

یکی دیگر از محلی‌ها با دستش به مسیری در پشت روستا اشاره می‌کند و می‌گوید: «هنوز از آن مسیر به سمت امامزاده می‌رویم بوی اجسادی را که زیر رسوبات مانده‌اند به وضوح حس می‌کنیم. یکی از فوتی‌های آن شب از فامیل خودمان است. جنازه‌اش را که تحویل دادند، سبک بود. فقط نصف جسدش را پیدا کردند و همان را دفن کردیم.» می‌گویند به سازمان‌های مربوط هم اطلاع داده‌اند، اما فقط همان چند روز جست‌وجو کردند بعد از آن دیگر سراغ پیدا کردن تکه‌های باقی‌‌مانده اجساد نیامده‌اند.

ورود به منطقه امامزاده داوود ممنوع است

ورودی منطقه امامزاده داوود را بسته‌اند. زائران و گردشگران دیگر اجازه ورود به اینجا را ندارند. نگهبان ورودی منطقه، مسافران را از همانجا برمی‌گرداند. فرقی نمی‌کند از راه دور آمده باشند یا نزدیک. ورود ممنوع است.

راهی برای مشاهده منطقه امامزاده داوود بعد از چهل روز نیست. فقط ساکنان منطقه و تیم بازسازی و ناظران اجازه ورود دارند. توصیف منطقه در این گزارش هم با تکیه بر روایات همین افراد صورت می‌گیرد. نگهبان ورودی می‌گوید: «به ما گفته‌اند هیچ کس حق ورود ندارد. مشخص نیست تا چه زمانی بسته باشد، شاید یک سال طول بکشد، شاید دو سال.»

زائرانی که از اصفهان آمده‌اند هم اصرارشان بی‌فایده است. «هیچ چیزی در منطقه نمانده که شما نذرتان را آنجا قربانی کنید. سیل همه چیز را شسته و برده.» این جواب نگهبان و ماموران حاضر در منطقه به مسافرانِ راه دور است. از همانجا آنها را برمی‌گردانند تا در روستای پایین دست نذرشان را ادا کنند.

حتی همراه ساکنان هم امکان ورود به منطقه نیست. یکی از محلی‌ها می‌گوید: «امکان اینکه با من همراه شوید، وجود ندارد. یکی از محلی‌ها آنجا برای ورود با تیم ورود و خروج همکاری می‌کند، غریبه‌ها را متوجه می‌شود و برمی‌گرداند.»

می‌گویند منطقه را خالی کرده‌اند. نه مغازه‌دار نه رستوران‌دار، کسی آنجا کاری ندارد چون سیل همه چیز را از بین برد. یکی از محلی‌های منطقه امامزاده داوود می‌گوید: «ساکنان منطقه را پراکنده کرده‌اند. عده‌ای به روستای پایین‌دست «کیگا» رفته‌اند و عده‌ای هم به تهران.» برخی از سیل‌زده‌ها در روستای «کیگا» ملک داشتند. روستایی که حالا بنر فوتی‌های سیل، دیوارهایش را سیاهپوش کرده است.

تگ های مرتبط

ارسال نظر