معافیت سربازی فرزندان خانواده ایثارگران چه شرایطی دارد؟ بعد از انقلاب اسلامی تا به امروز کشور تحت چالش های مختلفی قرار گرفته و جهت حفظ حاکمیت اسلامی خیلی ها در مراحل مختلف ایجاد شده جان فشانی انجام داده اند که بر اثر این اقدامات شهید، مفقود الاثر، جانباز شده اند.

سایت شماره یک:

طبق اعلام سایت سرباز مشاور؛ بعضی هم در بعنوان ایثارگر خدمت کرده اند و در معرض خطر قرار داشته اند که ممکن است. این ایثارگری جز خدمت سربازی یا نیروی داوطلب یا کادر نظامی و یا حتی کارمند دولت مستقر در مناطق عملیاتی باشد. در این صورت سازمان نظام وظیفه عمومی شرایطی را برای معافیت و کسری خدمت فرزندان و برادران این افراد در نظر گرفته است.

 

شرایط و کسری خدمت خانواده ایثارگران

مشمولانی که پدر یا مادر یا خواهر یا برادر آن ها تحت اسارت با سابقه حداقل ۲۴ ماه بوده باشد می توانند از خدمت سربازی معاف شوند.

مشمولانی که پدر یا مادر یا خواهر یا برادر آن ها دارای جانبازی بالای ۲۵ درصد هستند. به ازای هر ۲۵ درصد جانبازی یک نفر از خدمت سربازی معاف می شود.

مشمولانی که پدر یا مادر یا خواهر یا برادر آن ها حداقل ۳۰ ماه در جبهه های نبرد یا مناطق عملیاتی درگیر حضور داشته اند به ازای هر ۳۰ می توانند یک نفر را از خدمت سربازی معاف کنند.

مشمولینی که خود بعنوان ایثارگر در مناطق عملیاتی بوده اند و دارای جانبازی حداقل ۱۰ درصد هستند از خدمت سربازی معاف خواهند شد.

در صورتی که در موارد گفته شده مشمول حدنصاب لازم برای معافیت را نداشته باشد سازمان نظام وظیفه از قوانین تلفیق استفاده میکند و در صورت رسیدن به حد نصاب تعین شده فرد مشمول معاف میوشد.

برای مثال شخصی که پدرش دارای ۲۰ ماه حضور در جبهه و ۱۵ درصد جانبازی باشد با توجه به اینکه در هیچ کدام از شرایط به تنهایی دارای معافیت نیست می تواند از قانون تلفیق استفاده کند و با جمع اعداد مذکور و رسیدن به عدد ۳۰ از معافیت کامل استفاده کند.

بدیهی است در صورت نرسیدن به حد نصاب معافیت می شود از کسری خدمت سربازی نیز استفاده نمود که بطور قطعی برای استفاده از کسری یا معافیت باید از مراجع مربوطه گواهی معتبر سوابق ایثارگری به سازمان نظام وظیفه ارایه شود.

قانون جدید معافیت سربازی فرزندان خانواده ایثارگران

با توجه به زمزمه هایی که وجود دارد و بخش نامه هایی که صادر شده و با توجه به تغیرات اساسی قوانین سربازی در سال ۹۹ ممکن است کسری خدمت سربازی و معافیت های ایثارگری بطور کامل در سال ۱۴۰۰ یا ۱۴۰۱ از قوانین سازمان نظام وظیفه حذف شود.

هرچند که تعداد بسیار محدودی از فرزندان ایثارگران برای استفاده از این شرایط باقی مانده اند اما با توجه به کمبود سرباز و افزایش افراد غایب و فراری سازمان نظام وظیفه قوانین معافیتی نه تنها در زمینه های ایثارگری حتی در قوانین معافیت پزشکی و کفالت را هم سخت تر کرده است. بعنوان مثال بارز می توان به افزایش ۳ ماهه مدت سربازی از آذر ۹۹ اشاره کرد.

در هر صورت اگر شما طبق قوانین گفته شده شامل معافیت های ایثارگری هستید با در دست داشتن برگه آماده به خدمت و یا تاییدیه درحین خدمت و نداشتن غیبت سربازی می توانید به مراجع قانونی مشخص مراجعه کنید و از کسری یا معافیت ایثارگران استفاده کنید.

مدارک لازم برای معافیت سربازی فرزندان خانواده ایثارگران

اگر پدر یا مادر یا خواهر یا برادر شما در منطقه جنگی و عملیاتی به هرنحوی خدمت کرده یعنی جز کادر سپاه یا ارتش یا نیرو انتظامی یا بسیج یا نیروهای داوطلب و یا کارمند وزارت خانه مامور به مناطق عملیاتی بوده است.

در ابتدا باید به محل خدمتی مراجعه شود و نامه ای تحت عنوان نامه مدت حضور در یگان دریافت شود سپس نامه را برای دریافت کارت ایثار به فرماندهی یگان مربوطه یا امور ایثارگران اداره ای که کارمند آن بوده اید یا بنیاد شهید و امور ایثارگران تحویل می دهید تا کارت ایثار و میزان دقیق حضور در مناطق عملیاتی یا میزان جانبازی روی کارت درج شود.

بعد از این مرحله با داشتن گواهی حین خدمت می توانید به محل صدور کارت ایثارگری مراجعه کنید و نامه کسری یا معافیت سربازی را دریافت کنید و به پلیس+۱۰ تحویل دهید.

بعد از ثبت میزان کسری یا معافیت سربازی فرزندان خانواده ایثارگران در سامانه نظام وظیفه عمومی برای شما برگ سبز جدید صادر خواهد شد و میزان کسری یا تاییدیه معافیت در برگه سبز ثبت می شود و شما می توانید با تحویل آن به یگان خدمتی خود از یگان ترخیص شوید.

زمان مورد نیاز از ابتدا تا تاییدیه نهایی نظام وظیفه و صدور نهایی معافیت یا کسری ممکن است بیش تا ۶ ماه زمان ببرد پس با توجه به تغیر احتمالی قوانین و معیار بودن زمان ثبت نهایی اطلاعات در پلیس+۱۰ زودتر اقدام فرمایید.

تگ های مرتبط

ارسال نظر