به گزارش هنر ام‌روز، واقعه از دست رفتن‌ها در عالم هنر، در ماه های اخیر فضای تلخی را برای هنرمندان و علاقمندانشان رقم زد و در کنار این از دست رفتن‌های تمام نشدنی، قصه محقق نشدن آرزوی برخی از این هنرمندان پیشینه طولانی‌تری دارد

سایت شماره یک:

۴۰ روز از رفتنش گذشت. ایران درودی را می‌گویم. هنرمندی که همواره نور را در آثارش به تصویر می‌کشید. حالا دیگر قلم نقاشی‌اش بر روی بوم حرکت نمی‌کند و عالم هنر برای همیشه از حضور او بی‌بهره ماند.

به گزارش هنر ام‌روز، واقعه از دست رفتن‌ها در عالم هنر، در ماه های اخیر فضای تلخی را برای هنرمندان و علاقمندانشان رقم زد و در کنار این از دست رفتن‌های تمام نشدنی، قصه محقق نشدن آرزوی برخی از این هنرمندان پیشینه طولانی‌تری دارد.

رفتن بانوی نور علی‌رغم اینکه با هیاهوی خبری همراه بود اما در سکوت خبری ادامه پیدا کرد. روزی که خبر درگذشت این نقاش پیشکسوت منتشر شد، رسانه‌های مختلفی اخباری را درباره او منتشر کردند و افراد بسیاری از او حرف زدند، اما در این میان به نظر می‌رسد چند پرسشی اساسی وجود دارد که پس از فوت، ایران درودی همچنان بی پاسخ مانده است.

همانطور که بارها خود درودی نیز به آن اشاره کرده بود، یکی از بزرگترین آرزوهایش راه‌اندازی موزه ای بود تا در آن بتواند آثارش را به نمایش بگذارد. او که برای این کار اموالش در فرانسه را فروخته بود اما تا پایان عمر به دلیل موانع قانونی از انجام این کار بازماند.حالا اما یکی از پرسش‌های مهمی که در آستانه چهلمین روز از درگذشت این هنرمند جای طرح دارد، این است که سرنوشت آرزوی این هنرمند نقاش به کجا خواهد رسید؟

چهلم را فعلا به‌صورت خصوصی برگزار خواهیم کرد

برای یافتن پاسخ این سوال ها، با مدیر برنامه های زنده‌یاد درودی، تکتم نعیمی که ریاست بنیاد این هنرمند را نیز برعهده دارد، تماس گرفتیم. وی که برای نظارت بر نصب سنگ قبر این هنرمند بر سر مزار او حضور داشت، درباره اینکه آیا مراسمی برای بزرگداشت این هنرمند برگزار خواهد شد یا خیر، به خبرنگار بخش تجسمی ایسنا گفت: «بخاطر اینکه تاریخ خیلی سریع بود و ما می‌خواستیم کتاب را به چاپ برسانیم و رونمایی کنیم و چون می‌خواستیم این کار را در مراسمی که در شأن خانم درودی باشد، انجام دهیم فعلا مراسمی به‌صورت عمومی برگزار نخواهیم کرد. چهلم را به‌صورت خصوصی خانواده و بنیاد برگزار خواهند کرد.»

مدیر برنامه‌های زنده‌یاد ایران درودی همچنین در پاسخ به این سوال که ساخت موزه شخصی این هنرمند در چه مرحله‌ای است و اینکه آیا بالاخره این آرزو محقق خواهد شد؟ اظهار کرد: «ما در پی این هستیم که این آرزو محقق شود و وظیفه بنیاد نیز همین است، ولی این گزارش مفصلی می‌خواهد که من الان در این شرایط نمی‌توانم به شما ارائه بدهم. این مسئله قرار است که از طرف بنیاد درودی پیگیری شود.»

وی ادامه داد: «خانم درودی خیلی مردم‌دار بودند و ما می‌دانیم که تحقق آرزوی ایشان برای خیلی از مردم مهم است؛ بنابراین حتما طی یک گزارش رسمی مردم را در جریان روند تأسیس این موزه خواهیم گذاشت.»

سرنوشت آثار هنرمندان شناخته‌ای مثل ایران درودی پس از درگذشت، مسئله مهمی محسوب می‌شود؛ اینکه چه کسی و چگونه قرار است در آینده از این آثار محافظت کند؟ در همین راستا درباره سرنوشت آثار درودی و اینکه آیا این هنرمند وارثی دارد یا خیر، از مدیر برنامه‌ هنرمند پرسش کردیم.

نعیمی نیز در پاسخ به این سوال اظهار کرد: «خانم درودی سال ۱۳۹۰ موسسه‌ای را ایجاد کردند که هیأت امنای آن از بزرگترین و شاخص‌ترین افراد فرهنگ و هنر این مملکت و از دوستان نزدیک این هنرمند هستند. وظیفه این موسسه پاسداری از آثار خانم درودی، ساخت موزه‌اش و تحقق اهداف ایشان و تمام مسائلی است که ایشان به‌صورت امانت به این موسسه سپرده‌اند. بنابراین آثار خانم درودی به‌صورت رسمی و محضری جهت نمایش در موزه شخصی‌شان به این موسسه سپرده شده‌اند و هیچ‌کدام از اعضای موسسه هیچ حق مالکانه‌ای نسبت به آثار ندارند و فقط برای تحقق آرزوی این هنرمند امانت دارند.

مدیر بنیاد ایران درودی همچنین درباره تبدیل شدن خانه این هنرمند به موزه پاسخ داد: «این بحث جدا است. این مسئله را سال ۱۳۹۷ هم خانم درودی زمانی که در صحت و سلامت کامل بودند از وزارت میراث فرهنگی درخواست کردند و وزارت میراث فرهنگی نیز از خانه بازدید کرد. البته درحال حاضر این مکان دفتر بنیاد است و سند رسمی دارد. از طرفی این خانه شرایط تبدیل شدن به موزه را دارد.»

وی ادامه داد: «خانم درودی فوق‌العاده مردم‌دار بودند و ما دلمان می‌خواهد بخاطر مردم دقیقا با شیوه خود خانم درودی این مسئله را پیگیری کنیم. همانطور که خود خانم درودی برای مخاطبشان احترام قائل بودند ما هم برای مخاطب احترام قائل هستیم و خیلی دلمان می‌خواهند آنجا تبدیل به خانه موزه شود. در برنامه‌مان درحال بررسی این موضوع هستیم تا علاقمندان به آثار ایشان بتوانند از این موزه بازدید کنند.»

 ایران درودی هنرمند نقاش متولد سال ۱۳۱۵ بود که پس از جشن گرفتن تولد ۸۵ سالگی‌اش به کرونا مبتلا شد. این هنرمند درحالی که به نظر می‌رسید این ویروس را شکست داده و از بیمارستان به منزل منتقل شده بود، دار فانی را وداع گفت و عالم هنر را برای همیشه ترک گفت.

اگرچه با درگذشت این هنرمند مسئولانی چون محمود شالویی وعده‌هایی برای تحقق آرزوی دیرینه وی داده‌اند، اما سرنوشت آن همچنان مشخص نیست. شالویی که در زمان فوت شدن این هنرمند به‌عنوان سرپرست معاونت امور هنری فعالیت می‌کرد، زمانی که در منزل این هنرمند برای ادای تسلیت حاضر شده بود، چنین اظهار کرده بود: «امیدوارم با پیگیری برای راه‌اندازی موزه ایران درودی و همکاری و تعامل نهادهای مرتبط آرزوی این زنده یاد برای تاسیس موزه ای برای نمایش آثار این هنرمند و آموزش هنر به جوانان علاقه مند به نتیجه برسد.»

 

تگ های مرتبط

ارسال نظر