آیین نامه رتبه بندی معلمین پس از کش و قوس‌های فراوان و با تایید مجلس شورای اسلامی از مهر امسال اجرایی می‌شود.

سایت شماره یک:

طرح رتبه بندی معلمان یکی از مسائل بحث برانگیز در  حوزه آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت است. طرح رتبه بندی معلمان برای سروسامان دادن به حقوق معلمان در نظر گرفته شده است. البته طرح رتبه بندی معلمان فقط برای افزایش حقوق نیست، بلکه جهت ارتقای شایستگی‌ ها و توانمندی‌های معلمان می باشد. برای شرکت در طرح رتبه بندی معلمان لازم است که معلمان حداقل 2 سال سابقه کاری داشته باشند و متقاضیان رتبه یک نظام رتبه بندی باید 2 سال سابقه کار در مراکز آموزشی داشته باشند. اخرین اخبار در موردطرح رتبه بندی معلمان را می توانید در ادامه بخوانید.​

موضوع رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر حاشیه سال های اخیر آموزش و پرورش بوده طرحی که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز در مورد آن صحبت شده است.

از مطرح شدن طرح رتبه بندی فرهنگیان مانند سند تحول بنیادین آموزش و پرورش چند سالی می گذرد، طرحی که پس از کش و قوس های فراوان و با تایید شورای نگهبان، دولت سیزدهم و مجلس شورای اسلامی از مهر ۱۴۰۱ اجرایی می شود.

وزارت آموزش و پرورش هم موظف است ضمن تدوین آیین نامه اجرایی این قانون، آن را به مرحله اجرا درآورد.

طبق این آیین نامه آموزش و پرورش معیار های عمومی نظیر داشتن روحیه جهادی و تحول گرایی، رعایت حجاب و پوشش اسلامی، انگیزه معلمی، تعهد سازمانی بیشترین امتیاز را دارند و بعد از آن هم شایستگی های تخصصی همچون مدرک تحصیلی، پژوهش های مرتبط با بهبود عملکرد، تألیف کتاب و مقاله قرار دارند.

با این ملاک ها سرانجام معلمان در ۵ گروه آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم طبقه بندی می شوند که برای دستیابی به هر کدام از این رتبه ها به جز آموزشیار معلم که تا ۵۰۰ امتیاز را شامل می شود برای سایر رتبه ها به ترتیب حداقل ۵۰۰، ۶۰۰، ۷۵۰ و ۹۰۰ امتیاز ضرورت دارد.

همچنین هر سه سال یک بار این آیین نامه اجرایی مورد ارزیابی قرار می گیرند و اگر معلمین امتیاز لازم را برای حفظ رتبه کسب نکنند، به رتبه پایین تر تنزل خواهند کرد و به دنبال این موضوع موظف به گذراندن دوره بازآموزی در دانشگاه های وابسته به آموزش و پرورش می شوند و اگر این مورد برای بار دوم تکرار شود، معلم از رسته آموزشی و فرهنگی خارج خواهد شد.

 

طرح رتبه بندی معلمین از طرح هایی بود که خصوصا در سال های اخیر با واکنش های بعضا منفی معلمین رو به رو شده بود و خیلی از فرهنگیان در خصوص این طرح و نحوه اجرایی شدن و و تبصره های آن انتقاد هایی را داشتند و چندان به آن خوشبین نبودند.

در همین خصوص علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس گفت: تا به امروز نسبت به همه مسائل و مشکلاتی که مد نظر معلمان در آیین نامه رتبه بندی بود، تذکرات لازم را دادیم و بیشتر این مسائل رفع شده است. یکی از مسائلی که در آخرین اصلاح آیین نامه رتبه بندی معلمان مورد بازنگری قرار گرفت، این بود که برای استاد معلمی، شرط دکتری برداشته شود. همچنین در آخرین اصلاح آیین نامه تأکید شده آخرین مدرک معلمان لحاظ شده و حق و حقوق آن ها پرداخت شود.

منادی سفیدان با استناد به استعلامی که از معاونت قوانین مجلس گرفته شد، گفت: معاونت قوانین مجلس نیز تأکید داشت باید این مدارک جدید معلمان اعمال شود.

او یادآور شد: بسیاری از موارد جزئی مد نظر معلمان نیز در آیین نامه مورد توجه قرار گرفت و انتظار داریم نهایتا یک آیین نامه کامل و جامع با لحاظ کامل منافع معلمان تدوین و روانه صحن هیأت دولت شود.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس اضافه کرد: تلاش ما این بود در طول زمان تدوین آیین نامه اجرایی نقطه نظرات معلمان را منتقل کنیم تا آیین نامه ای خوب و به نفع معلم تدوین شود و انتظار داریم آیین نامه تدوین شده هرچه سریع تر به تصویب دولت برسد و قانون رتبه بندی معلمان وارد فاز اجرایی شود.

همچنین ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان در دیدار با جمعی از فرهنگیان از لزوم اجرایی شدن طرح رتبه بندی معلمین خبر داد و گفت:دولت مصمم است همه ابعاد قانون رتبه بندی معلمان را در راستای ارتقاء شأن و منزلت فرهنگیان عزیز مورد توجه قرار دهد و به این وسیله در راستای ارتقای کیفیت آموزش در کشور گام بردارد.

رئیس جمهور افزود: متأسفانه در خصوص رتبه بندی معلمان صرفاً بخش مالی برجسته شده، اما از ابعاد مختلف دیگری که می تواند جایگاه فرهنگیان را در جامعه ارتقاء دهد، غفلت شده است که این به نوعی ظلم در حق این قشر فرهیخته است.

رئیسی اجرای سند تحول آموزش و پرورش را یک ضرورت خواند و گفت: این سند از اسناد بالادستی است و دولت حتماً آن را به عنوان مهم ترین سند پیگیری و اجرایی خواهد کرد.

صادق ستاری فرد سخنگوی آموزش و پرورش درباره طرح رتبه بندی گفت: در رتبه بندی معلمان پس از احراز شرایط، در رتبه های خود قرار می گیرند و بعد از آن ۵سال در آن رتبه خواهند بود و پس از آن هیأت های ممیزی تشکیل شده درباره ارتقای رتبه معلمان تصمیم گیری خواهند کرد.

ستاری فرد تصریح کرد: رتبه بندی شامل همه کسانی که از ابتدا تحت عنوان معلم استخدام شده اند می شود و نیرو های اداری نیز که در رسته آموزش قرار ندارند و رسته آنان اداری است، در صورت حضور در مدارس، مشمول رتبه بندی خواهند شد.اساس رتبه بندی اصلاح نظام پرداخت معلمان خواهد بود و این نظام باید به بهبود وضعیت معیشتی معلمان منجر شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: اگر معلمی به رتبه ای که برای وی در نظر گرفته شده، اعتراض داشت، می تواند شکایت خود را در هیأت های ممیزه تشکیل شده مطرح کند و این موضوع آنجا بررسی خواهد شد.

وی با اشاره به بند تجربه در آیین نامه رتبه بندی معلمان گفت: در تجربه صرفا سنوات ملاک نیست و عبارت است از مجموعه ای از توانمندی هایی که معلم در طول سال ها کسب کرده است.

طرح رتبه بندی معلمین اکنون به ایستگاه پایانی خود رسیده است و باید دید که آیا اجرایی شدن باعث بهتر شدن شرایط معیشتی فرهنگیان می شود یا خیر .

 

 

تگ های مرتبط

ارسال نظر