مدیرکل اقتصادی استانداری خراسان شمالی از تجهیز ۹۷ درصد از نانوایی های استان به کارتخوان های هوشمند خبر داد.

سایت شماره یک:

پرداخت یارانه نان به عنوان یارانه جدید برای اولین بار توسط استاندار زنجان عنوان شد. احتمالا بعد از اجرای طرح پایلوت یارانه نان، این طرح در کل کشور اجرا می‌شود. به تازگی اعلام شده است که میزان یارانه نان برای هر نفر 4 هزار تومان است. اما جزئیات پرداخت یارانه نان چیست؟ در ادامه به آخرین خبر از یارانه نان می پردازیم.

یارانه نان

به گزارش سایت شماره یک، به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری خراسان شمالی، محمد بدری گفت: از ۱۳۰۱ نانوایی در سطح استان ۱۲۵۸ نانوایی به کارتخوان های هوشمندسازی مجهز شده اند که به زودی شاهد اجرای ۱۰۰صد درصدی این طرح خواهیم بود .

وی با بیان اینکه یکی از زیر طرح های طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها هوشمندسازی توزیع یارانه نان است، افزود: در نانوایی هایی که با آرد یارانه ای نان پخت می شود، دستگاه هوشمند نصب و مشخص خواهد شد که چه کسی، چه میزان نان و چه نوع نانی را خریداری کرده که این اقدام به منظور صرفه جویی و جلوگیری از قاچاق آرد است .

بدری با بیان اینکه تعداد نانوایی های باقی مانده به دلیل مشکلات انحصار وراثت تاکنون مجهز به کارتخوان های هوشمند سازی نشده است، گفت: مهلت یک هفته ای به این نانوایی ها داده شده تا هر چه سریع تر نسبت به تجهیز نانوایی به دستگاه کارت خوان های هوشمند اقدامات لازم را انجام دهند.

یارانه نان

پای «نان کارتی» به تهران باز شد. این طرح که از زنجان آغاز شده و به ۱۰ استان دیگر رسیده بود، سرانجام از روز گذشته سر از پایتخت درآورد. حال برخی از این طرح به‌عنوان آغاز سهمیه‌بندی نان یاد می‌کنند. اما بسیاری از دست‌اندرکاران صنعت نان هم نان کارتی را طرحی مبهم می‌دانند.

در حالی از روز دوشنبه طرح نان کارتی در تهران اجرا شد که هنوز ابعاد و مسائل پیرامون این طرح مشخص نیست. حتی اگر از مردم سؤال کنید که با این طرح چه تغییری در نحوه خرید نان ایجاد می‌شود؟ در نهایت به این پاسخ بسنده می‌کنند که از این پس دیگر نانوایی‌ها پول نقد قبول نمی‌کنند!

نبود شفافیت و ضعف در اقناع افکار عمومی، موضوع جدیدی در تصمیمات یک‌شبه دولت نیست. البته دولت هم تمایل چندانی به شنیدن نقطه نظرات و تجربه اصناف درباره تصمیم‌گیری‌ها مهم در سطح ملی نیز ندارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران در تازه‌ترین اظهارنظر خود از اجرای مرحله اول طرح نان کارتی در تهران خبر داد. بر اساس اعلام حشمت‌الله عسگری، تاکنون حدود ۶۸۰۰ کارتخوان در نانوایی‌های استان تهران نصب شده‌اند. این بدان معناست که ۲۲۰۰ نانوایی دیگر باید مجهز به این کارتخوان‌ها شوند.

عطاالله هاشمی با بیان اینکه دو نوع مصرف گندم و آرد در کشور داریم، گفت: بخش عمده‌ای از گندم و آرد در خبازی‌ها برای تهیه نان استفاده می‌شود و بخش دیگر نیز در صنف و صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: در آمارها آمده است که یک میلیون و ۸۰۰ هزار تا ۲ میلیون تن نیاز سالانه صنف و صنعت کشور به آرد و گندم است. ولی در واقع آن مقدار آردی که صنف و صنعت نیاز دارد بیشتر از ۱.۵ میلیون نیست و مابقی آن هرز می‌رود.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور اضافه کرد: سال گذشته دولت گندم را با قیمت هر کیلو۵۰۰۰ تومان از کشاورزان خریداری می‌کرد که این گندم با قیمت ۲۷۰۰ تومان به صنف و صنعت تحویل داده می‌شد. یعنی دولت ۲۳۰۰ تومان در هرکیلو به صنف و صنعت یارانه می‌داد.

وی تصریح کرد: همین پایین بودن قیمت گندم و آرد باعث شد که برخی کارخانه‌ها بیش از نیازشان آرد تحویل بگیرند و مابقی آرد یا وارد بازار آزاد می شد یا به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شد. یعنی دولت منابع زیادی را به عنوان یارانه می داد ولی این منابع یا بازار داخلی را دچار تورم می کرد یا از کشور خارج می‌شد.

هاشمی در ادامه گفت: با آزادسازی قیمت گندم و آرد مشخص خواهد شد کدام کارخانه‌ها واقعی و کدام کارخانه‌ها براساس رانت فعالیت می‌کردند

تگ های مرتبط

ارسال نظر