قیمت طلا و سکه به‌عنوان تابعی از قیمت دلار، اکنون پس از شوک قیمتی چند روز گذشته، در فازی احتیاطی فرو رفته است.

سایت شماره یک:

قیمت طلا متاثر از رشد نرخ ارز با افزایش رو‌به‌رو شده بود. همچنین کاهش قیمت طلا بعد از ریزش قیمت دلار دستخوش تغییرات می شود. قیمت طلا اکنون دچار نوسانات است . قیمت طلا در سایر نقط دنیا هم با روند کاهشی موجه شده است. آخرین وضعیت قیمت طلا را در ادامه می توانید بخوانید.

قیمت طلا و قیمت سکه در داخل کشور تابعی از قیمت دلار است. قیمت دلار در چند روز گذشته با شوک ناشی از قطعنامه شورای حکام در مسیری افزیاشی قرار گرفت. از آنسو طلا و سکه نیز پا به کانال‌های قیمتی جدید گذاشتند.

اما با سیاست‌های دولت مبنی بر کنترل نرخ ارز اکنون قیمت‌ها در این دو بازار نیز در فازی احتیاطی فرو رفته و با کاهش قیمت همراه بوده است.

با این شرایط چه چشم‌اندازی برای قیمت‌ها وجود دارد؟

نوسان قیمت طلا و سکه

جواد فلاحیان

ممکن است به علت ارزپاشی، چند روزی قیمت دلار پایین بیاید، اما به‌طور کلی روند آن افزایشی است. از آنسو روند طلا نیز در آینده، می‌تواند صعودی شود.

روند صعودی بازارها

مریم محبی

یکی از دلایل این افزایش قیمت‌ها بحث تایید قطعنامه شورای حکام بود که باعث شد جوی هیجانی در بازار شکل بگیرد و دلار روندی افزایشی را در پیش گرفت. طلا و سکه نیز به‌عنوان تابعی از دلار، همین مسیر را دنبال کردند.

اما کم‌کم جامعه به این باور رسید که این قطعنامه ضمانت اجرایی ندارد. هیجان کاهش یافت و قیمت‌ها عقب‌نشینی کردند. انا واقعیت این است که کاهش ارزش پول ملی ما به سرعت باعث افزایش قیمت دلار می‌شود. نباید تصور کرد این عقب‌نشینی می‌تواند باثبات باشد و احتمال افزایش دوباره وجود دارد.

روند طلا و سکه احتمالا در بلندمدت افزایشی است.

قیمت طلا تابعی از دلار

علی صادقین

احتمالا در کوتاه‌مدت بازار شاهد اصلاح قیمت ارز است. اما اگر اخبار سیاسی به سمت عدم احیای برجام پیش رود در بلندمدت همچنان قیمت دلار می‌تواند صعودی باشد. قیمت طلا وسکه تابعی از این روند است.

باتوجه به حباب زیادی که طلا و سکه دارند توصیه می‌کنم خریدی در این شرایط انجام نشود. اگر هم افرادی قصد خرید دارند صندوق‌های ETF طلا در اولویت بالاتری نسبت به طلای فیریکی هستند.

وضعیت بازار طلا و سکه پس از نوسانات قیمتی

نادر بذرافشان، دبیر اتحادیه طلا و جواهر تهران  بیان کرد: ۱۰ روز گذشته به دلیل نوسانات و افزایش قیمت ارز در بازارهای داخلی و به تبع آن تحت تاثیر قرار گرفتن قیمت طلا و سکه، تقاضا برای خرید مصنوعات طلا و سکه افزایش پیدا کند.

 

او در مورد تبعات این شرایط برای طلافروشان گفت: نوسانات قیمتی و افزایش تقاضا باعث شد در این ۱۰ روز طلافروشان به‌شدت ضرر کنند. چرا که فروشندگان ناچار بودند مصنوعات و سکه‌های فروخته شده را با قیمت بالاتری خریداری و جایگزین کنند. البته از روز دوشنبه بازار به ثبات و آرامش رسیده است.

 

در زمان اوج حباب به بازار ورود نکنید

بذرافشان معتقد است در این مدت خریدار نسبت به فروشنده در این بازار بیشتر بوده. او ادامه داد: هنگامی که قیمت‌ها و حباب به اوج می‌رسد بهتر است مردم به بازار ورود نکنند. ولی متاسفانه این افزایش قیمت ارز و طلا در بازه‌ای باعث رفتار هیجانی مردم و افزایش تقاضا شد.

بذرافشان بیان کرد: خوشبختانه از ابتدای روز دوشنبه،صحبت‌های رئیس بانک مرکزی در رابطه با کنترل و تزریق ارز به صرافی‌ها باعث شد تا حدودی قیمت‌ها روند کاهشی پیدا کند. در نتیجه تقاضا در بازارهای داخلی نیز نزولی شد.

او درمورد کاهش قیمت‌ها گفت: درحال حاضر هرمثقال طلای ۱۸ عیار حدود ۲۱۰ هزار تومان، هر گرم طلای ۱۸ عیار حدود ۴۲ هزار تومان،‌سکه حدود یک میلیون تومان، نیم سکه حدود ۳۰۰ هزار تومان، ربع سکه ۳۵۰ هزار تومان و سکه گرمی ۱۵ هزار تومان کاهش داشته است.

 

خبر بد برای معامله‌گران بازار طلا

خبری که البته برای قیمت طلا در ماه های آتی خبر خوبی به حساب نمی آید. با این حساب احتمال افزایش نیم درصدی نرخ بهره فدرال رزرو در نشست ماه های ژوئن و جولای افزایش پیدا خواهد کرد.

در کوتاه مدت هم در حالی که سرمایه گذاران خرد نگاهی افزایشی به قیمت طلا دارند تحلیل گران بازار برای هفته آتی به قیمت طلا خوشبین نیستند. در هفته های اخیر معامله گران طلا باور پیدا کرده بودند که اختلال در چشم انداز رشد اقتصادی می تواند دست فدرال رزرو را برای اقدامات انقباضی ببندد.

معامله‌گران رکب خوردند

 

حال تحلیل‌گران بر این باورند که معامله‌گران خیلی زود روی این موضوع حساب باز کرده بودند و با انتشار داده های بازار کار آمریکا این موضوع نقش بر آب شده است.

موضوع دیگری نیز که احتمال اقدامات انقباضی فدرال رزرو را افزایش می دهد پافشاری تورم در مسیر صعودی است. تورم اقتصادهای توسعه یافته در حال حاضر در بالاترین سطح چهار دهه گذشته است.

اصلاح قیمت سکه

در  بازار داخلی ایران هم امروز روند صعودی قیمت دلار و قیمت سکه با شیب ملایم تری ادامه پیدا کرد . قیمت هر قطعه سکه امامی در شروع معاملات نقدی امروز تا بالای ۱۵ میلیون و ۱۴۰ هزار تومان پیشروی کرد اما در ادامه معاملات از سرعت صعودی سکه کم شد و فلز زرد رنگ  داخلی به سمت کانال ۱۴ میلیون تومان عقب نشینی کرد.

قیمت سکه امامی در ساعات پایانی معاملات نقدی پشت کانال ۱۵ میلیون تومان ایستاد و با قیمت ۱۴ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان به  فروش رسید که نسبت به روز قبل تقریبا ۷۰ هزار تومان پایین تر بود.

عده ای از فعالان بازار با توجه به تعطیلات پیش رو  از کاهش قیمت یاد شده به عنوان  اصلاح قیمتی در بازار سکه یاد می کردند .

البته عده ای دیگر به اختیارات ارزی جدید سران قوا به بانک مرکزی اشاره کردند. در جلسه دیشب شورای عالی هماهنگی سران قوا که به ریاست رئیس جمهور تشکیل شد، اختیارات جدید و ویژه‌ای به بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز داده شد. براساس مصوبه این جلسه همچنین معاملات فردایی طلا همانند معاملات فردایی ارز، ممنوع و غیرقانونی شناخته شد و فعالان این بازار به جرم اخلال اقتصادی، تحت پیگرد قرار خواهند گرفت. 

نوسانات قیمت طلا

در حالی که قیمت هر اونس طلا پس از اوج گیری در ابتدای جنگ اوکراین با ریزش شدید قیمت مواجه شده بود و حتی مرز ۱۹۰۰ دلاری را نیز از دست داده بود مجددا تحت تاثیر عوامل صعودی اکنون به بالای مرز ۱۹۶۰ دلاری بازگشته است.

 

تحلیل گران عامل بنیادی صعود مجدد قیمت طلا را فشار تورمی بر فلز زرد می دانند. البته عواملی نیز مانند جنگ نیز همچنان به عنوان پشتیبان قیمت طلا عمل می کند.

پس از اینکه فدرال رزرو در نشست ماه مارس خود دست به افزایش ۲۵ صدم درصدی نرخ بهره زد اما سیگنال هایی که مقامات فدرال رزرو از جمله جرومی پاول و همچنین رییس فدرال رزرو آتلانتا به بازارها مخابره کرده اند بسیار انقباضی تفسیر شده است. با این وجود برخی از تحلیل گران بر این باورند که با اینکه افزایش نرخ بهره می تواند فشار نزولی بر قیمت فلز زرد وارد کند اما شاید تا مدت زمان زیادی این اقدامات بر فشار قیمتی که به سود طلاست نچربد.

در حقیقت با اینکه جذابیت طلا با افزایش نرخ بهره کمتر خواهد شد اما افزایش قیمت نفت که به تورم بی سابقه کنونی دامن زده است در کنار جنگ اوکراین به عنوان حمایت هایی قوی برای طلا عمل خواهند کرد.

 

شانس طلا برای جذب سرمایه

دارایی های صندوق های قابل معامله در بورس با پشتوانه طلا روز چهارشنبه به بالاترین حد خود از ماه فوریه ۲۰۲۱ تاکنون رسیده است. از سوی دیگر این تحلیل نیز در بازارها وجود دارد که در صورت وقوع رکود تورمی در ماه های آتی شانس طلا برای جذب سرمایه بیشتر خواهد شد. از سویی تورم در حال حاضر در بالاترین حد خود در دهه های اخیر قرار دارد و از سوی دیگر وقوع جنگ اوکراین و تحریم های سنگین غرب علیه روسیه نگرانی از اختلال در رشد اقتصادی جهانی را افزایش داده است.

بهای هر اونس طلا تا ساعت ۱۰ صبح به وقت تهران برای تحویل فوری با ۱.۲۸ درصد افزایش به ۱۹۲۱ دلار و ۲ سنت رسید.

قیمت طلا امروز سه‌شنبه ثابت ماند زیرا بازده خزانه‌داری آمریکا به دنبال موضع تورم تهاجمی رئیس فدرال رزرو به بالاترین حد در چند سال اخیر رسید، در حالی که تشدید درگیری بین روسیه و اوکراین از تقاضا برای این فلز گرانبها حمایت کرد.

بهای هر اونس طلا تا ساعت ۱۰ صبح به وقت تهران برای تحویل فوری با ۱.۲۸ درصد افزایش به ۱۹۲۱ دلار و ۲ سنت رسید و بهای معاملات این بازار روز گذشته برای تحویل فوری با افزایش ۱.۴۰ درصدی ۱۹۲۳ دلار و ۳۰ سنت بود.

بهای هر اونس طلا در بازار معاملات آتی آمریکا با ۰.۱۰ درصد افزایش به ۱۹۳۹ دلار و ۴۰ سنت رسید و بهای هر اونس طلا در روز گذشته با افزایش ۰.۰۷ درصدی به ۱۹۲۴ دلار و ۳۰ سنت رسید.

 

جفری هالی، تحلیلگر ارشد OANDA گفت: امروز هیچ ورودی جدیدی برای تغییر قیمت در آسیا وجود ندارد و باعث می‌شود طلا بین بازدهی بالاتر ایالات‌متحده و افزایش احساسات ریسک‌گریزی بماند.

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو افزود که بانک مرکزی ایالات‌متحده در صورت لزوم برای کاهش تورم بسیار زیاد، نرخ‌های بهره را بیشتر از حد معمول افزایش می‌دهد.

بازدهی اوراق بهادار ۱۰ ساله خزانه داری برای اولین بار از ماه می ۲۰۱۹ به بالای ۲.۳ درصد جهش کرد، در حالی که شکاف بین نرخ‌های اوراق بهادار دو و ۱۰ ساله خزانه‌داری بیشتر کاهش یافت که نشانه‌ای بالقوه از رکود اقتصادی است. بازده و نرخ بهره بالاتر باعث افزایش هزینه فرصت نگهداری طلای بدون بهره می‌شود.

تقویت ارزش دلار نیز در افت قیمت طلا موثر بوده است. شاخص ارزش دلار در برابر سبد ارزهای رقیب دیروز شاهد جهش بود و موجب گرانتر شدن طلا برای خریدارانی شد که از ارزهای غیردلاری استفاده می کنند.

دیوید جونز استراتژیست ارشد بازار در موسسه کپیتال دات کام گفت: «شاهد آن هستیم که طی ۱۰ روز گذشته افزایش قیمت ناشی از جنگ اوکراین و خرید های احتکاری فروکش کرده است.»

در حالی که خوش بینی در مورد مذاکرات آتش بس موجب تقویت احساس ریسک پذیری در بازارهای مالی شده و تقاضا برای سرمایه گذاری در بازارهای امن را کاهش داده است، قیمت طلا در طی هفته اخیر شاهد افت ۲.۸ درصدی بود.

ادوارد میر تحلیلگر موسسه مان کپیتال هم در این باره گفت: «اگر آتش بس برقرار شود یا توافقی بین طرفین به دست بیاید، قیمت طلا ممکن است به سرعت افت کند.»

تگ های مرتبط

ارسال نظر