قیمت گوشت گوسفندی| قیمت گوشت گوساله

عضو هیات مدیره اتحادیه فروشندگان گوشت گاوی خاطر نشان کرد: 80 درصد گوشت گوساله وارداتی در صنعت برای تولید سوسیس و همبرگر مصرف می‌شود و بخشی از آن به مصارف ارگان‌ها می‌رود؛ تجربه نشان داده است که همواره واردات ترمز روند افزایشی شدن قیمت‌ها را می‌کشد و اجازه نمی‌دهد که قیمت‌ها بی‌رویه گران شوند.

سایت شماره یک:

نیما حبیب‌فر با تایید خبر افزایش گران‌ شدن نرخ گوشت گوسفندی در بازار، گفت: قیمت گوشت گوساله در هفته اخیر تغییر محسوسی نکرد اما نرخ گوشت گوسفند افزایش 10 هزار تومانی را تجربه کرد و قیمت لاشه گوشت گوسفندی در بازار به کیلویی 205 هزار تومان رسید.

وی نرخ گوشت گوساله بدون استخوان را کیلویی 200 تا 210 هزار تومان اعلام کرد و افزود: بعد از وضع تعرفه سنگین برای صادرات گوشت گوساله امکان صادرات آن از بین رفت از این‌رو نرخ آن تغییر چندانی نکرد و به نظر می‌رسد افزایش نرخ گوشت گوساله در بازار منطقی‌تر جلو می‌رود.

این فعال صنفی با بیان اینکه همواره کاسبان از کسادی بازار سخن می‌گویند، خاطر نشان کرد: رکود فعلی بازار واقعی است و ارتباطی با آه و ناله همیشگی کاسبان ندارد؛ چراکه هزینه‌های خانوارها بالا رفته است و در این شرایط خرید و فروش برای خریدار و فروشنده صرفه اقتصادی ندارد.​

عضو هیات مدیره اتحادیه فروشندگان گوشت گاوی در پاسخ به این پرسش که آیا اقدامات شرکت پشتیبانی امور دام برای حمایت از مصرف پروتئین خانوارها را موثر می‌دانید؟ گفت: شرکت پشتیبانی امور دام اقدامات موثری برای کاهشی نشدن مصرف انجام داده است و در آینده خبرهای  خوبی از این شرکت خواهیم شنید.

حبیب‌فر فروش اینترنتی گوشت و خرید مستقیم کسبه از کشتارگاه‌ها را به عنوان طرح‌های در دست اجرا شرکت پشتیبانی امور دام معرفی کرد و افزود: در حال حاضرگوشت گوساله از هند و برزیل برای مصارف صنعتی و خانگی وارد می‌شود؛ 80 درصد گوشت گوساله وارداتی در صنعت برای تولید سوسیس و همبرگر مصرف می‌شود و بخشی از آن به مصارف ارگان‌ها می‌رود؛ تجربه نشان داده است که همواره واردات ترمز روند افزایشی شدن قیمت‌ها را می‌کشد و اجازه نمی‌دهد که قیمت‌ها بی‌رویه گران شوند.

وی در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر خانوارها متقاضی خرید کدام محصول پروتئینی هستند؟ خاطر نشان کرد: مصرف مرغ در بین ایرانیان 3 برابر بیشتر از سایر پروتیئن‌ها بود اما با افزایش نرخ آن در بازار، میزان تقاضا برای خرید مرغ کاهش پیدا کرده است اما با این حال همچنان در رتبه نخست مصرف قرار دارد پس از آن گوشت گوساله و در نهایت گوشت گوسفند بیشتر مصرف می‌شود. خانواده‌ها می‌توانند با 50 تا 60 هزار تومان یک کیلو مرغ خریداری کند اما برای خرید یک کیلو گوشت قرمز  باید حداقل 200 تا 210 هزار تومان هزینه کند.

این فعال صنفی ادامه داد: گوشت گوساله مانند گوشت گوسفند چربی ندارد و از آنجایی‌که ما ایرانیان تمایل داریم گوشت‌های کم چرب مصرف کنیم تقاضا برای خرید آن نسبت به گوسفند بیشتر است. گوشت گوسفند چربی و استخوان دارد و وقتی قصاب این موارد را گوشت جدا می‌کند در نهایت گران‌تر برای مصرف‌کننده تمام می‌شود این در حالیست که گوشت گوساله ضایعاتی ندارد و همان چیزی که خریداری می‌شود می‌توان آن را مصرف کرد.

ایلنا

سرانه مصرف ماهی پایین است

به نقل از بازار، سال قبل ۱۰۵ هزار تن انواع آبزیان و ماهیان سردآبی و گرم آبی در مازندران تولید شد و درصد کمی از خانوارها موفق به مصرف این گونه های خوشمزه شدند و گرانی قیمت ها مهمترین دلیل کاهش سرانه مصرف به شمار می رود.

اگرچه آمارها سرانه مصرف در کشور را بین ۱۳ تا ۱۴ کیلوگرم ذکر می کند اما طی سال های اخیر به دلیل گرانی روزافزون قیمت ها، این میزان هم کاهش چشمگیری یافت و بسیاری از خانوارها سالی یک تا دوبار موفق به خرید و مصرف ماهی می شوند.

کاهش سرانه مصرف آبزیان سردآبی و گرم آبی درحالی است که مصرف ماهیان خاویاری در خانوارهای مازندرانی تقریبا صفر است و بسیاری از آنان طعم و مزه این ماهی ها را نچشیده اند.

سجاد موسوی فعال شیلاتی که در رسته پارچه فروشی فعال بود و به دلیل علاقه به تولید و پرورش آبزیان وماهیان خاویاری پرداخته است، افزود: سال ۸۳ فعالیت در زمینه آبزیان را کلید زدیم.

وی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان این که بزرگترین تولیدکنندگان ماهیان سردآبی جهان مربوط به نروژ است زیرا با تکنولوژی کار می کند، افزود: در مجموعه تولیدی تلاش کردیم با استفاده از فناوری اقدام به پرورش داشته باشیم و در سال ۸۹ به این نتیجه رسیدیم که شیوه تولید را تغییر دهیم.

این تولیدکننده برتر آبزیان در مازندران همچنین با عنوان این که بوی بد ماهی با چند روز قطع غذا از بین می رود، گفت: سرانه مصرف ماهی در کشور بین سه تا هفت کیلوگرم رسیده این درحالی که در کشورهای توسعه یافته بین ۱۶ تا ۱۷ کیلوگرم است.

وی با بیان این که مشکل ماهی در مازندران و گیلان وجود ندارد اما سرانه مصرف ماهی پایین است، گفت: تلاش کردیم تمامی گونه های مختلف آبزیان را پرورش دهیم.

وی از صادرات ماهیان خاویاری در بسته های پنج تا ۱۰ گرمی به کشورهای اروپایی خبر داد و گفت: محصولات ما با قیمت های کیلویی ۷۰ تا ۸۰ میلیون تومان در کشورهای اروپایی عرضه می شود.

موسوی با بیان این که مصرف خاویار در ایران جانیفتاده است، گفت: این مسئله در کشورهای دیگر جاافتاده است و آن را در وعده های غذایی نظیر صبحانه استفاده می کنند.

وی با بیان این که قیمت بسته های ۵۰ گرم ماهی خاویاری ۷۵۰ هزار تومان است و می توان آن را معجون درست و آن را ماهانه استفاده کرد، گفت: برای افزایش سرانه مصرف ماهی باید تلاش و برنامه ریزی کرد.

بیش از سه هزار و ۵۰۰ مرکز آبزی پروری در مازندران فعالیت دارد و در این وحدها شش هزار و ۵۰۰ نفر مشغول به کار هستند و سال قبل ۱۰۵ هزار تن آبزیان پرورشی در استان تولید شد.

قیمت پودر کیلکا و غذای ماهی سه برابر شده است

حسنی دیگر فعال شیلاتی مازندران نیز با اظهار این که طی دو سال اخیر قیمت پودر ماهی کیلکا، سویا و کنجاله به سه برابر رسید، افزود: این مسئله سبب شد تا نیمی واحدهای پرورش ماهی براین عقیده هستند که تداوم این روند ادامه فعالیت را غیرصرفه می کند. ۲۵ تا ۳۰ درصد غذای ماهیان سردآبی پودر کیلکا است و قیمت آن دو تا سه برابر شده است.

تگ های مرتبط

ارسال نظر