قیمت بنزین

امروز خبری مبنی بر افزایش قیمت بنزین از روز ۱۹ فروردین در شبکه‌های اجتماعی داغ شد. یوسف فرامرزی، نایب رئیس انجمن سراسری جایگاه‌داران کل کشور، در این باره به تجارت‌نیوز گفت: به نظر می‌رسد اتفاقاتی در حال رخ دادن است، اما هنوز نمی‌توان خبر قطعی داد.

سایت شماره یک:

قیمت بنزین هر چند وقت یکبار تغییر می کند  با وجود این که قیمت بنزین به تورم و شرایط اقتصادی و سیاسی بستگی دارد اما بخشی از هزینه های اجتماعی با کاهش قیمت بنزین می تواند کم تر شود .اخیرا دولت طرح یارانه جدید بنزین را اجرایی کرده است که به عقیده کارشناسان بر قیمت بنزین تاثیر زیادی دارد.در ادامه به آخرین خبر از قیمت بنزین می پردازیم.

عضو اتحادیه صادرکنندگان فراورده های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: قیمت بنزین تغییر نکند و سهمیه مردم همان ۶۰ لیتر سابق در نظر گرفته شود که دارندگان خودرو بتوانند با استفاده از کارت شخصی این میزان سوخت را دریافت کنند ولی هر کس نیاز به سوخت بیشتر داشت باید بهای آن را با نرخ بین الملل پرداخت کنند.

سیدحمید حسینی درباره آینده پیش روی بنزین اظهار داشت: ما برای عبور از مشکل افزایش مصرف بنزین ۲ راه حل بیشتر نداریم یا باید شروع به واردات کنیم که امسال نیز به یک میلیارد دلار اعتبار برای واردات بنزین و گازوئیل در بودجه پیش بینی شده و یا روش‌هایی برای صرفه جویی و جلوگیری از قاچاق بکار ببندیم.

عضو اتحادیه صادرکنندگان فراورده های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: ماحدود ۱۰۵ میلیون لیتر تولید داریم که برخی مواقع پالایشگاه‌ها تا 110 میلیون لیتر هم افزایش تولید می‌دهند، این ارقام در شرایط فعلی پاسخگو‌ است اما در پیک سفرها و نزدیک تابستان که میزان مصرف افزایش می‌یابد دچار مشکل می‌شویم، بنابراین باید قبل از تابستان تدابیری برای کاهش مصرف اندیشیده شود.

حسینی تاکید کرد: سیاست قیمتی تاحدی می‌تواند موثر باشد اما یکی از کارهای اساسی که می‌توانیم انجام دهیم اینکه خودروسازان را مجبور کنیم خودرویی تولید کنند که حداقل مصرف را داشته باشد، موتورسیکلت‌های کشور برقی شوند، تلفات انرژی در نیروگاه‌ها را کاهش دهیم، زیرا نیروگاه‌ها برای افزایش مصرف با مردم رقابت می‌کنند. همچنین جلوگیری از قاچاق می اواند موثر باشد.

وی افزود: ایده‌ای مطرح می‌شود مبنی بر اینکه قیمت بنزین تغییر نکند و سهمیه مردم همان ۶۰ لیتر سابق در نظر گرفته شود که دارندگان خودرو بتوانند با استفاده از کارت شخصی این میزان سوخت را دریافت کنند ولی هر کس نیاز به سوخت بیشتر داشت باید بهای آن را با نرخ بین الملل پرداخت کنند.

عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: بخش خصوصی بنزین را وارد کند و اجازه داشته باشد با نرخ روز بین الملل توزیع کند.

وی تاکید کرد: در هر حال اگر فکری برای سیستم حمل و نقل نکنیم راه به جایی نمی‌بریم، باید استفاده از وسایل نقلیه عمومی در حمل و نقل برون شهری را افزایش دهیم، مردم وقتی ببینند هزینه استفاده از خودروی شخصی در مسافرت‌ها به خاطر مصرف بنزین چندین برابر می‌شود، استفاده از وسایل نقلیه عمومی مثل قطار، هواپیما و اتوبوس را ترجیح خواهند داد.

حسینی بیان داشت: اکنون استاندارد مصرف بنزین در دنیا ۴ لیتر در هر کیلومتر است، در ایران هم هرچه بتوانیم به این استاندارد نزدیک شویم، ترافیک را کنترل کنیم، سوخت خودروها را استاندارد کنیم و بخشی از خودروها را به سمت استفاده از سی ان جی و ال پی جی ببریم کارساز و موثر خواهد بود.

عضو اتحادیه صادرکنندگان فراورده های نفت، گاز و پتروشیمی با تاکید بر اینکه اهرم قیمتی به تنهایی برای کنترل مصرف جوابگو نیست، اظهار داشت: مسئله جواب دارد، مشکل راه حل و معضل راهکار؛ بنابراین باید مجموعه‌ای از اقدامات را اجرایی کنیم، سوخت در کشور ما یک معضل است که نمی‌توان به آن تک بعدی نگاه کرد.وی یادآور شد: اگر خودروها استاندارد شوند، قیمت را هم افزایش دهیم، اما در شهر ترافیک داشته باشیم و سرعت تردد خودروها کند باشد، قطعا همچنان مازاد مصرف را خواهیم داشت یا اینکه اگر با قاچاق مبارزه نکنیم و اصلاح قیمتی انجام ندهیم، مشکل کمبود فراورده در کشور حل نخواهد شد./ ایلنا

امروز خبری مبنی بر افزایش قیمت بنزین از روز ۱۹ فروردین در شبکه‌های اجتماعی داغ شد. یوسف فرامرزی، نایب رئیس انجمن سراسری جایگاه‌داران کل کشور، در این باره به تجارت‌نیوز گفت: به نظر می‌رسد اتفاقاتی در حال رخ دادن است، اما هنوز نمی‌توان خبر قطعی داد.

امروز ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ برخی اخبار با مضمون افزایش قیمت بنزین در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

تصویری که البته مهر و امضای مشخصی ندارد و صرفاً متنی بی‌پایه و اساس است، دست به دست‌ می‌شود که بر مبنای آن دولت با تایید شورای نگهبان و ابلاغ به وزارت کشور و وزارت نفت از تاریخ شنبه ۱۹ فرورین عرضه بنزین در تمام جایگاه‌ها را با نرخ‌های جدید ۵۰۰۰ تومان (سهمیه‌ای) و ۷۵۰۰ تومان (آزاد) از سر می‌گیرد.

در این خبر آمده است که دولت افزایش قیمت سه مرحله‌ای بنزین را در ماه‌های فروردین، تیر و آذر انجام می‌دهد و میزان سهمیه‌ها به روند سابق توزیع می‌شود. همچنین افزایش مبلغ بنزین در فصل‌های بعدی در زمان خود اطلاع‌رسانی می‌شود.

این خبر که بیشتر شبیه شایعه است، از آن‌جایی باورپذیر می‌شود که از ابتدای سال مسئولان دولت، برخی نمایندگان مجلس و رسانه‌های نزدیک به دولت در حال مانور دادن روی رکوردشکنی مصرف بنزین، افزایش قاچاق سوخت و مقصر جلوه‌دادن مردم در این زمینه هستند.

اظهارات و اخباری که بی‌شباهت به اخبار هفته‌های پیش از ۲۴ آبان ۱۳۹۸، یعنی آخرین مرتبه‌ای که بنزین گران شد، نیست. البته برخی دست‌اندرکاران هم این موضوع را رد نمی‌کنند و وزارت نفت نیز تا کنون واکنش رسمی به شایعات نشان نداده است.

خبر افزایش قیمت بنزین واقعیت دارد؟

رضا نواز، سخنگوی انجمن سراسری جایگاه‌داران کل کشور، به تجارت‌نیوز گفت: این موضوع باید از متولیان دولتی پیگیری شود. هر دستوری از جانب دولت به دست جایگاه‌داران برسد باید اجرا شود.

تاثیر کاهش سهمیه بنرین بر اعتبار کارت‌های سوخت

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفت: کاهش ۱۰۰ لیتری اعتبار کارت‌های سوخت ۳۰۰۰ تومانی، هیچ تاثیری بر مقدار سهمیه اصلی خودروهای شخصی ندارد.

 جلیل سالاری اظهار داشت: در حال حاضر ۱۹ میلیون خودروی سواری در کشور داریم که این خودروها دارای یک سهمیه ۶۰ لیتری با قیمت هزار و ۵۰۰ تومان هستند که قابلیت ذخیره سازی تا ۹ ماه را دارد.

وی افزود: در کنار این سهمیه اصلی، یک اعتبار سوخت هم برای کارت‌های خودروهای شخصی ایجاد کرده‌ایم که بین مردم به همان بنزین آزاد و یا ۳ هزار تومانی مشهور است با ظرفیت ۲۵۰ لیتر که در صورت استفاده نشدن، این اعتبار از بین می‌رود.

سالاری درباره کارت‌های سوخت و سهمیه بنزین ادامه داد: از سال ۱۳۸۶ که ما نظام سهمیه بندی سوخت را اجرا کرده‌ایم این اعتبار متفاوت بوده و بسته به شرایط موجود تغییر کرده است. مثلاً در یک سال‌هایی ۵۰۰ لیتر بوده و در سال‌هایی هم ۳۰۰ لیتر و حالا با پایش سامانه هوشمند سوخت و داده‌هایی که ما جمع آوری کرده‌ایم به این نتیجه رسیده‌ایم که ظرفیت اعتبار بنزین با نرخ آزاد و ۳ هزارتومانی را به ۱۵۰ لیتر برای هر کارت سوخت خودروی شخصی کاهش دهیم.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تاکید کرد: مردم توجه داشته باشند این اتفاق در حالی انجام شده است که در تمام جایگاه‌های سوخت کشور، کارت جایگاه دار هم وجود دارد و مردم به راحتی می‌توانند سوخت مورد نیاز خود را در جایگاه‌های سوخت دریافت کنند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر مقدر مصرف بنزین در زمان پیک را حدود ۱۰۵ میلیون لیتر در نظر بگیریم، حدود ۵۴ میلیون لیتر بنزین با سهمیه اول یعنی همان بنزین یک‌هزار و ۵۰۰ تومانی مصرف می‌شود و حدود ۵۱ میلیون لیتر با نرخ دوم و آزاد یعنی همان بنزین ۳ هزار تومانی مصرف می‌شود.

دلایل کاهش ۱۰۰ لیتری سهمیه بنزین

سلاری ادامه داد: مهم‌ترین دلایل این کاهش ۱۰۰ لیتری از اعتبار کارهای سوخت، مهاجرت کارت‌های سوخت به مناطق مرزی است به طوری که در همان لحظات ابتدایی که سهمیه هر ماه کارت‌های سوخت شارژ می‌شود، ظرف مدت یک هفته تمام اعتبار سوخت کارت‌ها در مناطق مرزی تخلیه می‌شود.

به گفته سالاری، این در حالی است که طبق آمارها باید یک خودرو برای اینکه بتواند تمام اعتبار سوخت خود را مصرف کند، یک پیمایش ۳ هزار کیلومتری داشته باشد که عملاً این موضوع نشدنی است و از طرفی برای توزیع عادلانه سوخت در سراسر کشور این اتفاق امری ضروری است.

وی در پایان گفت: مردم باید دقت داشته باشند که در مرز هشدار مصرف سوخت بنزین قرار گرفته‌ایم و این زنگ خطری است برای آنکه دوباره کشورمان به یک کشور وارده کننده بنزین تبدیل شود.

علی بهادری‌جهرمی امشب در نشست فعالان فرهنگی و اجتماعی لرستان با اشاره به وجود ظرفیت‌های انسانی در این استان اظهار داشت: همه اعضای هیئت وزیران امروز مکلف شدند که هر کدام در یک استان کشور حضور پیدا کنند.

وی با بیان اینکه اعضای دولت برای شنیده‌شدن صدای مردم در مناطق مختلف حضور پیدا کردند، افزود: دولت در یک سال گذشته با سفرهای استانی نشان داده‌است که اهل نشستن در تهران، از دور صدای مردم را شنیدن و اکتفاکردن به گزارش‌ها نیست.

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه انتقال‌دهنده پیام مردم به مجموعه هیئت دولت و مراکز تصمیم‌گیر هستم، عنوان کرد: اولویت‌ها، مطالبات، مسائل زمین مانده، وضعیت و پیشرفت مصوبات سفرهای استانی در این سفرها منتقل می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه همه باید برای رفع مشکلات، تهاجم فرهنگی و اقتصادی پای کار باشیم، بیان کرد: هیچ ذره‌ای فاصله میان دولت با نگاه گفتمانی حاکم بر طبقه نخبگانی و انقلابی جامعه وجود ندارد،  این دولت برآمده از همین گفتمان است، اما برخی از داده‌های منعکس‌شده از دولت به‌سبب شیطنت‌های رسانه‌ای اشکال دارد.

سخنگوی دولت با اشاره به شایعه افزایش قیمت بنزین تصریح کرد: در همه جلساتی که به‌عنوان سخنگوی دولت حضور دارم سؤال می‌کنند که آیا قیمت بنزین افزایش پیدا می‌کند؟ ما هم جواب می‌دهیم هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت نداریم.

بهادری‌جهرمی اظهار داشت: هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین  نداشته، نداریم و نخواهیم داشت و به هر زبانی که می‌خواهید بنویسید که قیمت بنزین افزایش پیدا نمی‌کند.

وی افزود: به همه خبرنگاران رسانه‌های شرکت‌کننده در نشست‌های خبری وکالت دادم که در هر زمانی و هر لحظه‌ای از شبانه‌روز که شایعه افزایش قیمت بنزین را شنیدند یک خبر اختصاصی از زبان بنده بزنند و بگویند که سخنگوی دولت تکذیب کرد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه هرگز دولت هیچ جایی نگفته است که کالابرگ ظرف دوماه اجرایی می‌شود، عنوان کرد: قانون دولت را به اجرای کالابرگ الکترونیک مکلف کرده‌ ‌و دولت هم اعلام کرد که زیرساخت‌های این کار را آماده می‌کند، اما تا زمانی که زیرساخت‌ها فراهم شود یارانه را به‌صورت نقدی واریز می‌کند.

وی بیان کرد: دولت به‌سبب شوک افزایش قیمتی یارانه دو ماه را یک جا واریز کرد و برنامه دولت هم همین بود که بعد از دو ماه، یارانه را به‌صورت ماهانه واریز کند.

بهادری‌جهرمی با اشاره به اینکه می‌گویند بنا بود 11درصد قیمت‌ها تغییر کنند، اظهار داشت: اقتصاددانان در تحلیل شوک تورمی این موضوع بین هفت تا 11درصد تحلیل می‌کردند که تورم ایجاد کند نه اینکه قیمت‌ها 11درصد افزایش پیدا کند، چون تورم این حوزه فقط در حوزه خوراکی است، یعنی افزایش قیمت اقلام خوراکی بیشتر شده و این سیاست نباید تأثیری بر سایر اقلام داشته باشد.

وی با بیان اینکه هدف، شعار و گفتمان دولت بازگشت به شعارهای اصلی انقلاب است، افزود: دولت مردمی و عدالت‌محور می‌خواهد که به شعارهای اصلی انقلاب برگردد.

سخنگوی دولت عنوان کرد: دستاوردهای دولت در طول یک سال اخیر با همراهی مردم در بازگشت به شعارهای اصلی انقلاب شگرف بوده و دیوارهای بین دولت و مردم برداشته شده‌است.

وی بیان کرد: 31 سفر استانی در یک سال و 31 سفر استانی در طول یک روز تنها بخش کوچکی از نمود و تبلور بازگشت دولت به مردم است.

بهادری‌جهرمی با اشاره به اینکه دولت خود را متعلق به مردم می‌داند، سند تحولش را نوشته و به‌صورت عمومی منتشر می‌کند،  گفت: دولت می‌گوید من متعلق به مردم بوده و چیز محرمانه‌ای از مردم ندارم‌.ما در اقتصاد و فرهنگ به‌سمت مردم برگشته‌ایم، نمی‌گویم به حالت آرمانی رسیده‌ایم، اما مسیر را تغییر داده‌ایم. دولت در عرصه سیاست و رسانه هم به مردم برگشته و شعار نه شرقی و نه غربی شعار انقلاب، مبنای حرکت دولت است.

وی با اشاره به سیاست خارجی کشور افزود: ما امروز خودمان را به یک گوشه دنیا گره نزده و به‌صورت کاریکاتوری مباحث کشور را پیگیری نمی‌کنیم.ما همه مسائل مردم را شرطی یک حوزه نکرده و بازار، زندگی و کسب‌وکار را معطل یک گوشه نمی‌کنیم. کشور ظرفیت‌های زیادی دارد و باید از ظرفیت‌ها کشورهای مختلف جهانی نیز استفاده کرد؛ امروز نتیجه این نگاه در حال نشان‌دادن خودش است و تراز تجاری ما مثبت شده‌است.

بهادری جهرمی گفت: صادرات کشور امروز بیشتر از واردات است؛ مشکل بیکاری را باید با ایجاد شغل رفع کرد، ایجاد شغل با رشد  و توسعه اقتصادی ایجاد می‌شود.

سخنگوی دولت با بیان اینکه میانگین رشد اقتصادی یک سال گذشته قریب به پنج است و این یعنی ما وعده نمی‌دهیم، تصریح کرد: دستاورد دولت و محقق شده‌است، چون بازگشت به درون شده و به ظرفیت‌های داخلی نگاه داریم.

بهادری‌جهرمی با اشاره به اینکه وقتی رشد اقتصادی به پنج رسیده یعنی چرخ اقتصادی آرام‌آرام شروع به چرخیدن کرده‌ است، اظهار داشت: طبق آمار رسمی سامانه اشتغال وزرات کار و آمار بیمه‌شدگان در طول یک سال گذشته بیش از 900هزار شغل ایجاد شده‌ است.

وی افزود: وعده ایجاد یک میلیون شغل در سال در سال اول فعالیت دولت محقق شده است، اطلس ملی اشتغال ایجاد شده و سهم حوزه‌های فرهنگی، صنعتی و گردشگری و آمار کسانی که مشغول به‌کار شده‌اند مشخص است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه بخش‌های مختلف کشور امروز دور هم جمع شده‌اند و چراغ راه همه رهنمودهای مقام معظم رهبری است، عنوان کرد: این بدان معنا نیست که ایشان یک مسیری را نشان دهند و دولت و مجلس مسیر دیگری را بروند.

وی با اشاره به اینکه ما راهی جز موفقیت نداریم، بیان کرد: البته به نظرم نتیجه‌ای جز موفقیت هم حاصل نمی‌شود و با این مسیری که همه مسئولان در سطوح مختلف در پیش گرفتند نتیجه‌ای جز موفقیت نخواهد شد، مسئله در میزان و کم‌وکیف موفقیت است.

تگ های مرتبط

ارسال نظر